Зміст статті

4 листопада 2019

Райдужні інвестиції 2

XІX Міжнародний економічний форум у Львові.

Продовження фоторепортажу з XІX Міжнародного економічного форуму у Львові.

31 жовтня та 1 листопада у  Львові відбувався XІX Міжнародний економічний форум під час якого учасники та гості обговорють важливі проблеми, які пов'язані  з  конкурентоздатністю регіонів, їхнім стратегічним розвитком та економічним зростанням. Цьогорічний девіз форуму "Invest In Lviv Region" об'єднав представників дипломатичних та бізнес-делегацій з України та закордону.

Головними завданнями форуму є представлення України як безпечної території для ведення бізнесу, діалогу між владою і бізнесом, активізація транскордонної співпраці, залучення інвестицій, встановлення корисних бізнес-контактів між українськими та зарубіжними діловими колами.

У перший день форуму учасники дискутували про Аутсорсинг бізнес-процесів як інструмент динамічного розвитку економіки Львівщини. Крім цього обговорили впровадження нових технологій та еволюцію промислового виробництва. Також обмірковували про індустріальні парки як прогресивний інструмент залучення технологічних компаній та фінансові інструменти розвитку, зокрема світову практику та перспективи для України.

Під час XІX Міжнародного економічного форуму у Львові голова Львівської ОДА Маркіян Мальський заявив, що Львівщина є одним з найбільш інвестиційно-привабливих регіонів України.

"Увага до регіону з боку іноземних колег та партнерів є неабиякою і нам дуже приємно відзначити те, що інвестиційний інтерес до Львівщини є на сьогодні одним із найбільших в Україні. Інвестори відзначать, що Львівська область та місто Львів одні з найкращих у сфері якості ведення бізнесу, легкості ведення справ в Україні" – заявив Маркіян Мальський.

Крім цього міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що разом із областю планують створити спільний інвестиційний офіс, який би працював задля залучення в регіон потужних іноземних і українських компаній та інвестицій.

"Ми почали розмову з головою облдержадміністрації про створення спільного інвестиційного офісу. Львів та область – це має бути одна потужна команда, яка повинна використовувати всі можливості в конкурентному світі, тому що сьогодні за інвестиції йде велика боротьба, і не тільки в Україні, але й у світі. Тому ми будемо створювати такі умови, щоб Львів і Львівська область давали найкращу пропозицію, і щоб інвесторів було не просто багато, а вони були тут найкращі" –  зазначив міський голова.

Також під час форуму перший заступник міністра з питань розвитку територій та громад Дмитро Живицький заявив, що Кабмін працює над вирішенням дорожньої та туристиної інфраструктури, без яких не зможе розвиватися Львівська область та Карпатський регіон.

"Сьогодні весь Кабмін працює над тим, щоб наші громади, регіони, території та Україна були успішними. Успіх країни – це успіх громади. Сьогодні в світі конкурують вже не країни, а конкурують між собою міста, конкретні громади громади та регіони. Наше завданя забзепечити в кожній громад можливість конкурувати на світовому ринку та сталий розвиток. Від того чи якість державних сервісів буде приблизно однаковою, як в місті так і в найвіддаленішому Карпатському селі, залежить економічний розвиток цілої країни" – заявив Дмитро Живицький.

За його словами, уже затверджена програма розвитку українських Карпат, для того, щоб підняти гірські території і зробити їх конкурентноздатними, щоб там розвивався бізснес і люди жили в комфортних умовах. Однак для реалізації цієї програми ще не заклали кошти в державному бюджеті, але першочергові задачі розглядатимуть вже незабаром.

У другий день економічного форуму відбулися 5 тематичних блоків, під час яких учасники та гості форуму обговорювали експортний потенціал Львівщини в системі євроінтеграційних процесів та ефективне управління земельними ресурсами. Також дискутували про алгоритм енергонезалежності та проектний менеджмент в контексті транскордонного співробітництва. А в останньому блоці обговорень відбулася панельна дискусія на тему "Invest in Lviv Region: Focus on Tourism".

Поміж гостей та учасників форуму можна було зустріти львівських депутатів, чиновників та бізнесменів. Зокрема послухати про розвиток економіки Львівщини прийшли міський голова Львова Андрій Садовий, голова Львівської ОДА Маркіян Мальський та голова Львівської облради Олександр Ганущин. Також форум відвідали їхні Василь Лозинський, Юрій Холод, Юрій Гудима, Геннадій Васьків, Євген Бойко а також колишній заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський. Серед гостей також було чимало керівників департаментів та працівників Львівської ОДА, серед яких керівник управління інвестиційної політики Львівської обласної державної адміністрації Роман Матис, який провів першу панельну дискусію про Аутсорсинг бізнес-процесів як інструмент динамічного розвитку економіки Львівщини.

Під час другого дня форуму Маркіян Мальський підписав два Меморандуми, перший з яких Меморандуму про співпрацю та партнерство між Львівською обласною державною адміністрацією і ТзОВ "Агропорт Україна", який передбачає об'єднання зусиль, спрямованих на зростання економічного та інноваційного потенціалу Львівської області, розвиток сільських територій України, покращення якості ділової та виробничої інфраструктури, залучення інвестицій в агросектор України, адаптацію сільгоспвиробників та їх господарств до актуальних ринкових умов, створення нових робочих місць.

Другий Меморандум підписав про співробітництво між  Львівською обласною державною адміністрацією та Громадською спілкою "Національна туристична організація України". Він передбачає створення сприятливих організаційних та економічних умов для розвитку туристичного потенціалу Львівської області, раціонального використання туристичних ресурсів, підвищення конкурентоспроможності регіону на міжнародному туристичному ринку, в тому числі, через підтримку пріоритетних напрямів туристичної діяльності, залучення інвестицій у розбудову туристичної інфраструктури та індустрії гостинності, розширення міжнародного співробітництва.

Окрім того, у межах економічного блоку презентували каталог "Експортний потенціал Львівщини". У ньому представлені  215 підприємств деревообробної, будівельної, легкої, машинобудівної, меблевої, металообробної, поліграфічної, харчової, хімічної промисловостей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.