Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Прес-реліз,   Вівторок, 12 листопада 2019, 13:30

Тимошенко вимагає зняти з розгляду законопроєкт про розпродаж землі та провести референдум

Юлія Тимошенко

Батьківщина вимагає від президента та уряду зняти з розгляду законопроєкт про розпродаж землі та продовжити на рік відповідний мораторій.

«Батьківщина» вимагає від президента та уряду зняти з розгляду законопроєкт №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» та продовжити на рік відповідний мораторій. Про це Юлія Тимошенко заявила в понеділок на засіданні Погоджувальної ради голів депутатських фракцій, комітетів і груп, передає прес-служба Львівського обласного осередку партії.

«Якщо завтра хоча б в першому читанні буде проголосовано цей законопроєкт, це означатиме, що з молотка на розпродаж піде 72 % території України. В одні руки можна буде віддати 210 тис. га землі, в тому числі, за участю іноземців. Іншими словами, кілька міжнародних корпорацій зможуть володіти Україною. Мова вже йде не лише про сільськогосподарські землі, а про втрату незалежності, суверенності нашої держави. Мова йде про руйнування національної безпеки країни», – наголосила лідер фракції.

Юлія Тимошенко заявила, що «Батьківщина» зробить усе можливе, щоб цей законопроєкт не був ухвалений. Вона обурилася, що влада намагається кулуарно, не враховуючи думок громадян, без всеукраїнського референдуму проштовхнути рішення, від якого залежатиме майбутнє людей. Тоді, як 75% громадян не підтримують продаж землі, а 81% виступають проти її продажу іноземцям.

«Батьківщина» вимагає усі суттєві питання життя країни вирішувати лише референдумом. Ми вимагаємо у президента, якщо хтось хоче розпродавати територію України, провести всеукраїнське голосування і запитати дозволу в людей. Також необхідно створити Державний фонд, який зможе викуповувати в усіх охочих їхні приватні паї за ринковими цінами, та Всеукраїнську координаційну раду для опрацювання стратегії розвитку фермерства, малого і середнього сільгоспвиробництва», – зазначила політик.

Юлія Тимошенко послалася на думку провідних українських вчених, які публічно заявили, що розпродаж сільськогосподарських земель матиме вкрай негативні наслідки для майбутнього країни.

«По-перше, це загроза національній безпеці, витіснення з сільськогосподарського ринку всіх малих та середніх сільгоспвиробників, втрата потенційних робочих місць, повне звуження зайнятості людей в аграрному секторі, знищення сільськогосподарських територій і руйнування демографічного й економічного потенціалу розвитку сімейного фермерства», – додала народний депутат.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що 231 рада (15 обласних, 87 міських, 124 районні, 5 районних у містах) ухвалила звернення до президента та уряду з вимогою зупинити розпродаж України. А вітчизняні аграрії, які сьогодні провели попереджувальні акції в 17-ти областях, перекривши технікою дороги, готові до куди масштабніших протестів.

«Або ви припините цю аферу, або люди в країні повстануть. І повстануть справедливо!» – підсумувала Юлія Тимошенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.