Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Прес-реліз,   Четвер, 14 листопада 2019, 13:00

Батьківщина переходить в опозицію – Тимошенко

Юлія Тимошенко

Батьківщина переходить в опозицію через ухвалення закону про розпродаж землі.

Ухвалення президентською монобільшістю закону про розпродаж землі – це та червона лінія, яку влада переступила всупереч інтересам людей. Тому «Батьківщина» переходить в опозицію.

Про це у середу, 13 листопада, заявила лідер фракції Юлія Тимошенко після ухвалення в першому читанні законопроєкту №2178-10, передає прес-служба Львівського обласного осередку партії.

 За цей документ проголосувала лише одна партія – «Слуга народу».

«Голосування за розпродаж сільськогосподарської землі є тією червоною лінією, яку влада переступила всупереч очевидному прагненню українського народу, порушивши його права та інтереси. Сьогодні «переламали через коліно» не лише парламент, а й 75% наших людей: фермерів, аграріїв, малих і середніх сільгоспвиробників, і проголосували проти України», – наголосила Юлія Тимошенко.

Саме тому команда «Батьківщини» заявляє про перехід в опозицію.

«Ми переходимо в опозицію до політики знищення країни, політики, яка продовжує епоху бідності, політики розпродажу з молотка всієї стратегічної власності держави й, насамперед, землі», – заявила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» заявила про те, що фракція звернулася до Конституційного суду з вимогою пояснити, чи відповідають дії влади Основному закону, якщо вони порушують права народу і кожного українця.

«Ми хочемо, щоб Конституційний суд просто роз’яснив нам, чи може закон, ухвалений без референдуму, бути конституційним», – додала Юлія Тимошенко.

Політик зазначила, що разом із народом буде робити все можливе, аби не допустити під час війни розпродажу 72% території України .

«До другого читання ми зробимо все можливе, аби разом з аграріями, профспілками, волонтерами та патріотами України вилучити із закону все, що суперечить законодавству», – зауважила лідер фракції.

Юлія Тимошенко також додала, що окремо фракція буде оскаржувати в суді процедуру ухвалення законопроєкту.

«Батьківщина ніколи не мирилася зі зрадою України, тому ми подаємо в суд документи, які будуть оскаржувати ухвалення закону в першому читанні, яке відбувалося з порушенням процедур та регламенту. Ми працюватимемо на усіх фронтах, аби не допустити проведення зрадницької, антиукраїнської політики. Ми були й будемо разом з народом!» – підсумувала Юлія Тимошенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.