На Львівщині 55% шкіл порушують санітарні норми у харчоблоках

Вівторок, 19 листопада 2019, 11:24

Цьогоріч половина шкіл області порушила вимоги санітарного законодавства. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як доповів на апаратній нараді у Львівській ОДА директор Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів, у 2019 році з 486 перевірених шкіл у Львівській області санітарних норм у харчоблоках не дотримувались 55%.

За його словами, кількість кишкових інфекційних захворювань у школах зросла втричі: у 2017 році зафіксували 7 спалахів, а цьогоріч вже 22. 

"Основною причиною спалахів є не дотримання режимних питань самими господарюючими об'єктами. В першу чергу це дуже низька санітарна грамотність персоналу. Вони не проходять навчання. Їх може вчити і сам керівник установи, але як виглядає при всіх розслідуваннях грамотність цього персоналу в питаннях сагітарого режиму, гігієічного утриманя, процесах дезінфекції. Медичні огляди також проходять не дуже регулярно і якісно", – додав Павлів.

Після доповіді очільник Львівської ОДА Маркіян Мальський дав доручення начальнику Держпродспоживслужби провести комісійні обстеження закладів громадського харчування та навчальних закладів до 1 грудня 2019 року, а також посилити контроль під час різдвяних свят.

Нагадаємо, у квітні львівські депутати звернулися до Андрія Садового з вимогою перевірити усі ДНЗ Львова через отруєння дітей у дитячому садочку №130.

Також, невдовзі у дитячому садочку №168 отруїлися продуктами харчування 5 дітей. Тоді заклад тимчосово закрили.

Мітки: Львівський обласний лабораторний центр, Маркіян Мальський, новини львова, харчове отруєння, школи Львівщини