Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Новороздільська ТЕЦ

Середа, 20 листопада 2019, 17:25

Тепло у Новому Роздолі обіцяють подати до 22 листопада

Новороздільська ТЕЦ

У п'ятницю в Новому Роздолі подадуть тепло, зараз системи наповнюють водою та ліквідовують пориви.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський заявив, що тепло у Новояворівську подадуть вже сьогодні ввечері, а у Новому Роздолі 22 листопада, у п'ятницю.

Наразі системи у Новому Роздолі вже другий день наповнюють водою та ліквідовують пориви. 

"Сьогодні працівники ТЕЦ отримали перші виплати. Заборгованість з зарплат була основною причиною, чому станції не запускали. Зараз можемо сказати, що ситуація з ТЕЦ стабілізована. Новий управитель ("Нафтогаз-тепло") – великий і серйозний гравець на ринку енергетики. Ця державна компанія ніколи не мала проблем з виплатами. Є навіть очікування, що зарплата працівників ТЕЦ буде більшою ніж була до цього", – додав Мальський.

Нагадаємо, 14 листопада АРМА розірвала угоду з управителем Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ ПП "Гарант Енерго М" та визначила новою управляючою компанією в скороченій переговорній процедурі "Нафтогаз Тепло", а нещодавно "Нафтогаз" призначив керівником Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ Івана Сороку. 

Додамо, 18 жовтня Львівська ОДА визнала ситуацію з опаленням у цих містах "надзвичайною", а 25 жовтня через критичну ситуацію на Новороздільській ТЕЦ мер Нового Роздолу та його заступник подали у відставку. Крім цього міськрада Нового Роздолу відмовилася від коштів резервного фонду для запуску ТЕЦ. 

Також депутати Львівської облради звернулися до уряду з проханням виділити кошти з держбюджету для врегулювання надзвичайної ситуації із стартом опалювального сезону у цих містах.

Раніше Варіанти побували у Новому Роздолі та дізналися, як живуть мешканці цього міста в умовах опалювальної катастрофи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.