Варіанти на вікенд

23 листопада 2012

Ось і минули чергові сім тисяч хвилин робочого тижня, а редакція Варіантів за доброю традицією витрачає останні хвилини останнього робочого дня саме для Вас, щоб порадити найкращі варіанти проведення вихідних.

Варіанти на кіно

Пердостанній тиждень осені багатий на кіноновинки і особисто автор передивиться їх всі за ці вихідні і радить зробити те ж саме Вам.

Соловей розбійник. Черговий фільм російського кінематографа, але викликає він ну якісь зовсім дивні відчуття. Після перегляду трейлеру дивишся його знову і розумієш, що фільм варто переглянути. Фільм більше схожий на «Нестримні», тільки замість Сталлоне Іван Охлобистін у ролі цілої армії. Просто подивіться.

Вартові легенд. Чудовий мультфільм для всіх хто любить Діда Мороза, от тільки звуть його у мультику Джек Фрост, просто він із Америки і одягнений трошки по-іншому. Варто для сімейного перегляду, та й всім дорослим дітям також не завадить порція новорічних вражень.

Ну і на завершення черговий фільм жахів Сіністер. Фільм від творців «Паранормальне явище» вартий уваги. Можливо, нічого нового в жанрі ми не побачимо, знову містика та ефект несподіваності, коли бліда потвора кричить у Ваш бік, але це справді лякає. Беріть свою дівчину, пару памперсів та гайда в кіно.

Також усім бажаючим радимо відвідати 24-25 листопада Львівський Палац Мистецтв, де відбудуться кінопокази стрічок із циклу Україно, Гудбай.

Україно, Гудбай – результат роботи творчої лабораторії, створеної для пошуку шляхів розвитку українського кіно. У межах проекту зняті 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 10 годин.

Мистецькі варіанти

Усім любителя картин, що не рухаються, радимо сходити на безкоштовний майстер-клас з фото-майстерності, що відбудеться у супермаркеті «Фокстрот» з відомими українськими фото-експертами Олександром Ляпіним та Валерієм Решетняком.

Також цими вихідними у Львові відбудеться урочисте відкриття виставки малярства та графіки заслуженого художника України Михайла Селезінки.

Музичні варіанти

Львівський гурт «Дикі серцем» та паб «L’UFT» запрошують всіх шанувальників гарної лайт-рок-музики долучитись до благодійної акції.

Гурт «Дикі серцем» – це прогресивний поп-роковий гурт. Хлопці ведуть активну сольну діяльність, багато виступають й беруть участь у фестивальних програмах України.

Метою організації концерту є заохочення львів’ян та гостей міста до підтримки ініціативи надання допомоги родині, яка бореться за повноцінне життя маленької дівчинки з Києва. Вхід безкоштовний, однак під час концерту всі небайдужі зможуть долучитись до збору коштів на продовження лікування дитини.

Театральні варіанти

Мелодрама в стилі театру-кабаре «Розбите серце» у театрі Воскресіння. Дія вистави відбувається у Львові у 20-х роках ХІХ століття, в основу сюжету якої покладений конфлікт кохання в умовах нерівності станів. Львів 1920-х набув нового звучання та колориту, водночас нагадавши про наше мультикультурне минуле. Родзинки та вишуканості додають батярські пісні, цікаві польські словечка та українські приповідки. 

А тепер спробуємо всім незадоволеним нашими варіантами порадити щось новеньке. На вулиці 2012 рік, наближається 2013. Комп’ютер є в кожному домі і нові комп’ютерні ігри виходять щотижня. Деякі із них переплюнуть за сюжетним наповненням сучасні фільми. І ось саме тут ми можемо порадити Вам з чого починати і на що варто звернути увагу.

The Walking Dead – чудова адвентюра за мотивами однойменного серіалу від невеличкої команди розробників Telltale Games. Саме сьогодні вийшла остання п’ята частина і вона, на диво, прекрасна. Дорослі дядьки хвалять сюжет компліментами на кшталт «Я плакав, як дитина», а модні журнали ставлять 89 зі 100. Радимо не поскупитись та все ж таки витратити кровно зароблені гроші та виділити трішки часу на цю забаву, якщо комп'ютерні ігри Вам до смаку.

Та й завжди залишається лінивий варіант вихідних із гарними старими кіношками та чимось смачним вдома.

На сьогодні це все. Вдалих вам вихідних та гарного настрою, до зустрічі наступної п’ятниці.

 

Роман Кошла

Мітки: варіанти, вистави, кіно, мистецтво, музика, шептицький