Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Середа, 5 лютого 2020, 16:55

Вищий антикорупційний суд арештував мільйони Дубневича

Ярослав Дубневич

Апеляційна палата ВАКС дозволила арештувати 5,6 млн грн, які детективи НАБУ вилучили у будинку Ярослава Дубневича.

Про це повідомляє прес-служба Вищого антикорупційного суду України.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду сьогодні, 5 лютого, розглянула та частково задовільнила апеляційну скаргу прокурора на ухвалу суду від 17 січня цього року, згідно із якої суд відмовив детективам НАБУ арештувати 119 тисяч доларів і 102 тисяч євро, вилучені помешканні народного депутата з Львівщини Ярослава Дубневича.

"За результатами судового розгляду суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора та наклав арешт на майно, вилучене 27 грудня 2019 року під час обшуку житла за місцем проживання підозрюваного, в сумі 119 000 доларів та 102 000 євро із забороною відчуження, розпорядження та користування" – йдеться у повідомленні.

У рішенні ВАКС сказано, що ухвала набрала законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Зазначимо, 27 грудня 2019 детективи провели обшук у будинку нардепа і вилучили ці гроші, натомість Ярослав Дубневич заявив, що гроші належать його зятю і дочці.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд заарештував усе майно Ярослава Дубневича у справі про розкраданні газу НАК "Нафтогаз-Україна". Однак ще раніше Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" на свого сина, Юрія Дубневича, щоб на неї не могли накласти арешт, а також ТОВ "Енергія-Новий Розділ", що є власником ТЕЦ в місті Новий Розділ.

Також 31 жовтня Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича через незаконне привласнення майна та зловживання службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.