Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Понеділок, 24 лютого 2020, 13:20

Дубневича звільнили від лабет електронного браслета

Ярослав Дубневич

ВАКС дозволив Ярославу Дубневичу не носити електронний браслет.

Про це повідомляє адвокат народного депутата з Львівщини (депутатська група "За майбутнє") Ярослава Дубневича Станіслав Пелюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

У четвер, 20 лютого, Вищий антикорупційний суд скасував Ярославу Дубневичу зобов'язання носити електронний браслет.

"Вищий антикорупційний суд нарешті визнав безпідставним подальше застосування електронного браслету до народного депутата Ярослава Дубневича та відмовив у продовженні дії відповідного обов'язку, на чому наполягали НАБУ та САП. Слідство так і не довело необхідність носіння Ярославом Дубневичем електронного браслету" – написав Станіслав Пелюк.

За словами адвоката, Дубневич і так не носив браслет з технічних причин, а всі інші обов'язки для нардепа, в тому числі заборона на виїзд за кордон, продовжили ще на 2 місяці.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича через незаконне привласнення майна та зловживання службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

У листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд заарештував усе майно Ярослава Дубневича у справі про розкраданні газу НАК "Нафтогаз-Україна". Однак ще раніше Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" на свого сина, Юрія Дубневича, щоб на неї не могли накласти арешт, а також ТОВ "Енергія-Новий Розділ", що є власником ТЕЦ в місті Новий Розділ.

Також на початк лютого апеляційна палата ВАКС дозволила арештувати 5,6 млн грн, які детективи НАБУ вилучили у будинку Дубневича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.