Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Понеділок, 16 березня 2020, 12:35

На Львівщині не можуть закупити тести для визначення коронавірусу, поки не змінять тендерне законодавство

аптека

Іван Собко заявив, поки Верховна Рада не внесе зміни до закону про державні закупівлі, неможливо купляти засоби захисту в одного постачальника.

Про це під час брифінгу у Львівській ОДА повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

За його словами, на Львівщині немає тест-систем для визначення коронвірсу у необхідній кількості, а вітчизняні тести не сертифіковані, тому їх не можуть придбати за державні кошти.

"Якщо говорити про міжнародні закупівлі, ви знаєте, що є тендерне законодавство. Питання "А де купити?". Ми виходимо на торги і очікуємо постачання цих тестів. Якщо є можливість купити, то ми будемо купляти і готові до співпраці з постачальниками" – заявив Іван Собко.

Він також зазначив, що станом на сьогоднішній день законодавство ще не змінене і неможливо проводити закупівлі в одного постачальника.

"Ми чекаємо на рішення Верховної Ради в частині внесення змін до закону про державні закупівлі, де буде чітко норма, яка дозволить здійснювати закупівлі в одного учасника в частині придбання засобів захисту та обладнання для протидії поширення коронавірусу. В іншому випадку я чи інший посадовець, чи головний лікар немаємо жодного права купляти засоби захисту" – додав Іван Собко.

Нагадаємо, 12 березня МОЗ напривили на Львівщину тест-системи для перевірки на коронавірус, які мали завести у область вже у п'ятницю. Однак,  в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько не назвав Варіантам точну дату отримання тестів на визначення коронавірусу, але запевнив, що відразу ж повідомить громадськість про їх надходження.  

У пятницю, 13 березня, у Львові з'явилися 25 експрес-тестів для визначення коронавірусу. Їх закупило керівництво клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Додамо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. 

Станом на ранок в Україні зафіксували вже 5 випадків зараження коронавірусом, а у Львівській інфекційній лікарні перебуває 8 хворих з підозрою на коронавірус.

На Львівщині переглянуть роботу громадського транспорту і обмежать міжміські перевезення. Відсьогодні у Львові закривають усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. Також у області визначили сім медичних закладів, які прийматимуть пацієнтів з коронавірусом у разі переповнення Львівської інфекційної лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.