Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

експрес-тести

ФБ Садового

П'ятниця, 13 березня 2020, 16:05

У Львові з'явилися 25 експрес-тестів для визначення коронавірусу

експрес-тести

Всі тест-системи знаходться у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, їх керівництво лікарні закупило самостійно.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у Львові з'явилися тест-системи для перевірки на коронавірус, однак їх не поставили із Міністерства охорони здоров'я.

"В нашій Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги з‘явились перші 25 експрес-тестів. Керівництво лікарні закупило тести самостійно" – написав Андрій Садовий. 

Нагадаємо, вчора МОЗ напривили на Львівщину тест-системи для перевірки на коронавірус, які мали завести у область вже сьогодні. Однак,  в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько не назвав Варіантам точну дату отримання тестів на визначення коронавірусу, але запевнив, що відразу ж повідомить громадськість про їх надходження.  

Додамо, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Хворого виявили у Чернівцях. Через це у Львові створили штаб для боротьби з коронавірусом, запустили спеціальний чат-бот й рекомендують відтермінувати спортивно-масові заходи.

Сьогодні в Україні зафіксували два нових випадки захворювання на коронавірусну інфекцію у мешканців Чернівців та Житомирщини. Один з них у чоловіка з Чернівецької області, дружина якого повернулася з Італії протягом останніх 14 днів, інший у пенсіонерка з Житомирщини, уяка повернулася з Польщі та гостювала у родичів у Львові.

Також з 12 березня до 3 квітня в Україні вводять карантин в навчальних закладах та обмежують проведення масових заходів. У Львові також ввели карантин.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.