Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Середа, 25 березня 2020, 16:23

Медикам дозволили примусово госпіталізовувати українців, хворих на коронавірус

карантин у Львові

Уряд посилив обмежувальні заходи для боротьби із коронавірусом.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Сьогодні, 25 брезня, уряд прийняв постанову, ініційовану ніційована міністром охорони здоров’я Іллею Ємцем, щодо посилення обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання поширенню в Україні коронавірусу.

Зокрема, медичним закладам дозволили:

- обов’язкове медичне обстеження осіб, які мають симптоми COVID-19 або перебували в контакті з особами, яким встановлено діагноз COVID-19, якщо ці особи відмовляються від обстеження в добровільному порядку;

- обов’язкову госпіталізацію таких осіб;

- призначати карантин особам, яким встановлено діагноз COVID-19 та які ухиляються від лікування в добровільному порядку.

Крім того, МОЗ має розробити та затвердити порядки обов’язкової госпіталізації осіб, яким встановлено діагноз або підозру на коронавірус й які ухиляються від лікування, обстеження та перебування на карантині, а також обов’язкової самоізоляції осіб, яким встановлено діагноз та їх контактних осіб.

Охорону громадської безпеки і порядку на території лікарень, де госпіталізовуватимуть хворих на коронавірус, забезпечуватимуть Національна поліція та Національна гвардія.

Нагадаємо, 25 березня уряд продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

У Львові на час карантину скасували пільговий проїзд у громадському транспорті. Також у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень.

Додамо, на Львівщині організували спецрейси, які довозитимуть на роботу медиків та працівників спецслужб, у них дозволили перевозити більше 10 пасажирів. А ще раніше у Львівській ОДА переглянули роботу громадського транспорту і обмежили міжміські перевезення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.