Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський обласний лабораторний центр

Понеділок, 30 березня 2020, 13:10

У Львівському лабораторному центрі за добу зможуть провести 40 тестів на коронавірус

Львівський обласний лабораторний центр

Після виявлення позитивного результату на коронавірус, проби аналізів додатково відправлятимуть зі Львова у Київський лабораторний центр.

Про це сьогодні під час брифінгу у Львівській ОДА повідомив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут.

За його словами, до того поки у Львові розпочали проводили тести на коронавірус, з Київського лабораторного центру отримали результати 50 аналізів, згодом ще 70 перевірок здійснили у Львівському лобораторному центрі.

"Тепер щоденно у Львові ми будемо відпрацьовувати, як мінімум, 40 проб. По результатах досліджень ми маємо 5 офіційних підтверджених випадків виявлення короновірусної інфекції у наших людей. Щодо швидких тестів, то цією роботою будуть займатися лікувальні заклади. Крім того в області створенні мобільні бригади, які будуть провдити дослідження швидкими тестами і відбирати, якщо є показання для перевірки методом проведення полімеразної ланцюгової реакції" – пояснив Олег Когут.

Він також наголосив, що зараз обговорюють можливість збільшення кількості лабораторій на Львівщині для проведення тестів на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції, оскільки при збільшенні кількості пацієнтів з підозрою Львівський лобараторний центр не встигатиме опрацьовувати всі аналізи.

Також він зазначив, що в разі виявлення позитивного результату на коронавірус, проби аналізів додатково відправлятимуть зі Львова у Київський лабораторний центр для остаточного підтвердження. 

Зазначимо, цього тижня Мешканців Львівщини планують масово перевірити на коронавірус, сьогодні у Львові проводитимуть експрес-тести на коронавірус водіям громадського транспорту, медиам та соцпрацівникам.

Нагадаємо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації, а 30 березня у області зафіксували шостий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції.

23 березня в Україну з Китаю прибуло 250 000 експрес-тестів на коронавірус, а також тести для проведення полімеразної ланцюгової реакції. Тоді ж у Львівській ОДА наголосили, що їх мають доставити у лікарні Львова, однак алгоритм розподілення ще напрацьовують. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.