Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Христини Процак

Четвер, 2 квітня 2020, 10:50

Садовий хоче перевірити всіх працівників магазинів та доставки їжі на коронавірус

Андрій Садовий

Праціників торгових мереж повинні перевіряти за кошти компанії, один тест для них коштуватиме орієнтовно 350−400 грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львові хочуть провести експрес-тести на коронавірус працівникам торгових мереж та сервісів доставки їжі. Таку пропозицію озвучили вчора під час онлайн-наради з керівниками торгових мереж. 

"Ми від сьогодні починаємо працювати з мережами, ми вчора проговорили, що всі мережі повинні протестувати своїх касирів, працівників, які мають контакт з людьми. Те саме стосується тих людей, які доставляють їжу, – вони повинні раз у 10 днів проходити тестування хоча би на експрес-тестах. Ми це зможемо організувати. ІТ-кластер кілька десятків тисяч експрес-тестів замовив з Китаю, інші колеги долучаються. Тому зараз проблеми з експрес-тестами нема. Також нема проблем з ПЛР-тестами, головне, щоб лабораторії збільшили свою потужність" – заявив Андрій Садовий.

Однак, він наголосив, що тестування для працівників комунальних підприємств здійснювали за бюджетні кошти, натомість персонал у торгових мережах повинні перевіряти за кошти компанії.

"Тестування коштує гроші, працівників комунальної сфери ми тестуємо за кошти міста. Своїх працівників мережі зобов'язані тестувати за кошти компанії, вони всі це зрозуміли. Щодо кур'єрів, ми допоможемо з тестами, але важливо, щоб люди до нас звертались. Ми зараз на зв'язку з представниками усіх тих мереж, будемо рекомендувати, куди прийти, де можна пройти тестування. Тест коштує орієнтовно 350−400 грн. Цей тест не дає стовідсоткової інформації, але дає керунок" – додав міський голова Львова Андрій Садовий під час прямого ефіру на радіо "Львівська хвиля".

Нагадаємо, вчора у працівників Шувару виявили підозру на коронавірус.

30 березня у Львові за допомогою експрес-тесту виявили коронавірус у водійки трамвая. Станом на сьогодні у трьох водіїв АТП-1 з допомогою експрес-тестів виявили інфікування коронавірусом, натомість у жодного водія львівських тролейбусів не виявили коронавірус.

З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції. 

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.