Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Максим Козицький

Понеділок, 6 квітня 2020, 13:50

Демсокира зловила коронавірусний сайт Козицького на російській платформі

Максим Козицький

Сайт Stop Covid-19, який створила Львівська ОДА, розміщений на російській платформі.

Про це повідомляє Демократична Сокира. Львів на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сайт обласного штабу Львівщини Stop Covid-19: спільна протидія поширенню вірусу, який створений за підтримки ДТЕК олігарха Ріната Ахметова, розміщений на російській платформі.

"Зовсім недавно Львівська обласна державна адміністрація розмістила невеликий сайт на своєму піддомені stopcovid.loda.gov.ua. Ми цілком підтримуємо ідею розміщення точної інформації щодо потреб лікарень, але зовсім не обов'язково це робити на російській платформі" – йдеться у повідомленні.

Це конструктор, де людина без знання програмування в онлайн режимі створює власний сайт. Дивно, що для простенької сторінки потрібна була підтримка цілого ДТЕК. Платформа з Росії, але сама собою особливих загроз безпеки вона не повинна нести. Проте, щоб її використовувати треба прийняти умови договору про надання послуг. Отже, Львівська обласна адміністрація прийняла умови згідно цивільного кодексу РФ" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 квітня кількість випадків захворювання на коронавірус на Львівщині зросла до 28, а 4 квітня у Львівській області помер чоловік віком 69 років, у якого зафіксували коронавірусну інфекцію.

3 квітня стало відомо, що ще одна лабораторія робитиме тести на виявлення коронавірусу у місті.

Кабінет Міністрів ще минулого тижня прийняв постанову, згідно із якою з 6 квітня в Україні заборонили ходити вулицями без паспорта та групою більше, ніж двоє, заборонили відвідувати парки і ходити у магазини без маски, а людям на самоізоляції та пенсіонерам дозволили виходити у магазини на відстань до двох кілометрів від дому.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.