Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Вівторок, 7 квітня 2020, 11:10

Львівським журналістам дозволили користуватися маршрутками

львівські маршрутки

У Львові дозволили журналістам їздити громадським транспортом, бо вони забезпечують життєдіяльність міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, журналісти можуть їздити в громадському транспорті, оскільки забезпечують життєдіяльність міста,  доносячи актуальну для мешканців інформацію. 

"Журналісти висвітлюють інформацію, яка важлива і необхідна для мешканців, – через радіо, телебачення, тому, вважаю, що вони забезпечують життєдіяльність міста і мають право користуватися громадським транспортом в час карантину. Тільки з собою необхідно мати посвідчення і довідку з місця роботи" – наголосила Ірина Маруняк.

За її словами, для отримання роз’яснень, які категорії працівників мають право їздити у громадському транспорті потрібно звертатися на Гарячу лінію міста – 15-80.

Щодо роботи приватного легкового транспорту, то ним можна користуватися, однак пасажири мають бути у засобах індивідуального захисту.

Нагадаємо, з 6 квітня в громадському транспорті дозволили перевозити лише працівників служб, які забезпечують життєдіяльність міста, за наявності посвідчення. Зокрема, це такі сфери: охорона здоров’я, продовольче забезпечення, енергозабезпечення, водозабезпечення, комунальні послуги, урядування та надання найважливіших державних послуг, зв’язок та комунікації, засоби масової інформації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, оборона, правопорядок та цивільний захист, об’єкти критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл.

Уряд продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

У Львові на час карантину скасували пільговий проїзд у громадському транспорті. Також у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень. Пізніше уряд дозволив заповнювати 50% місць для сидіння в громадському транспорті, а не перевозити лише 10 осіб, як це було до цього.

Додамо, на Львівщині організували спецрейси, які довозитимуть на роботу медиків та працівників спецслужб, у них дозволили перевозити більше 10 пасажирів. А ще раніше у Львівській ОДА переглянули роботу громадського транспорту і обмежили міжміські перевезення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.