Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Магазин "Океан"

ФБ Москаленка

Середа, 29 квітня 2020, 12:17

У Львові починають викладати копію зруйнованої мозаїки магазину Океан

Магазин "Океан"

У місті відновили роботи з виготовлення копії мозаїки Море і риби на колишньому магазині Океан, що на вул. Володимира Великого, 26а.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Facebook.

"Продовжено відновлення (виготовлення копії) мозаїки Океан. А також триває будівництво приміщення, де розміститься на площі 1 тис кв м - школа мистецтв. Разом з Остапом Патиком - який координує виконання робіт по відновленню мозаїки - сьогодні вранці обговорили план виконання" – написав Андрій Москаленко.

 

Нагадаємо, 18 липня інспекція держархбудконтролю виявила, що забудовник знищив історичну мозаїку на будівлі колишнього магазину "Океан", а 22 липня на порталі е-петицій львів'янка зареєструвала петицію з вимогою оприлюднити план реконструкції магазину "Океан" у Львові, затверджений компетентними органами містобудування. Згодом забудовник сплатив штраф 90 тис. грн.

Також, 23 липня, відбулася зустріч Андрія Садового з реставраторами та художниками щодо цієї ситуації, на якій фахівці запевнили міського голову, що відновити мозаїку можливо. А вже 1 серпня у Львівській міськраді повідомили, що після усунення виявлених порушень забудовник знову зможе відновити реконструкцію магазину. Тоді власник компанії запропонував передати місту приміщення на 1000 кв.м, щоб відкрити там дитячу художню та музичну школи. Як зазначив Андрій Москаленко, наразі міськрада готує технічне завдання для будівництва цього приміщення. І презентує його на наступному тижні. Мозаїку планували повністю відновити за 2-3 місяці.

У листопаді 2019 року відновили стіну з рельєфом зруйнованої мозаїки магазину Океан, однак через погодні умови об’єкт законсервували і наступного року наноситимуть смальту.

Зазначимо, маркет "Океан" був збудований у 1982 році. Мозаїку з рибами було створено на основі ескізу відомого львівського художника Володимира Патика. У 2012 році Варіанти поспілкувалися з митцем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.