Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Буський район

Понеділок, 4 травня 2020, 17:45

Мешканців села Задвір’я заразила коронавірусом працівниця медичного центру Святої Параскеви

Буський район

Всі 10 хворих їхали разом з жінкою приватним мікроавтобусом у село, де вона має будинок.

Про це повідомляє Буський медіа портал.

Станом на 4 травня у селі Задвір'я залишається 10 випадків захворювання на COVID-19. Як проінформував керівник робіт із ліквідації надзвичайної ситуації, перший заступник голови Буської РДА Богдан Гринишин встановлено джерело інфікування та контактних осіб.  

"Рознощиком інфекції є жінка, яка проживає у місті Львів, де працює в медичному центрі Св.Параскеви, а в село Задвір'я ця людина неодноразово у квітні приїжджала, бо тут має будинок і земельну ділянку, за якими веде нагляд, а також родичів, до яких також на Великдень завітала в гості. До села жінка добиралась місцевим приватним мікроавтобусом. Ми встановили, що всі 10 осіб користувались послугами мікроавтобуса, серед них – медичні працівники медичного центру св.Параскеви. Також серед інфікованих є і власники мікроавтобуса" – розповів Богдан Гринишин.

За його словами, встановлено коло всіх контактних осіб, як за місцем проживання, так і за місцем праці. Їх більше 100 осіб. Інформація скерована у Буську ЦРЛ для того, щоб вони провели медичний моніторинг контактів.

Серед контактних осіб жителі села Задвір'я, Полонич, Полтви, Богданівки, Красного, Ріпніва, Кізлова, Львова, Пустомитівського та Миколаївського районів.

Станом на 4 травня на стаціонарному лікуванню перебуває троє осіб, на амбулаторному вдома 5 родин – сім осіб. Наразі встановлення блокпостів не доцільно, оскільки хвороба проходить малосимптомно і встановлено джерело зараження.

Нагадаємо, перший випадок захворювання на COVID-19 зафіксований 26 квітня у селі Задвір'я, а вчора кількість інфікованих COVID-19 мешканців зросла до 10.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.