Мешканці Брюхович і навколишніх сіл перекрили трасу на Львів

Вівторок, 26 травня 2020, 10:51

Сьогодні більше 50 мешканців Брюхович і сіл, які планують приєднатися до Брюховицької ОТГ, перекрили трасу Львів – Краковець, протестуючи проти приєднання їх до Львова.

Про це повідомляє Віталій Горбатенко на своїй сторінці у Фейбуці.

Сьогодні вранці близько 50 мешканців смт. Брюховичі та навколишніх сіл, які виступають за створення Брюховицької ОТГ, перекрили для транспорту трасу Львів – Краковець між селами Рясне-Руське – Домажир у селі Підрясне Яворівського району.

Мітингувальники ходять по пішохідному переході.

"Учасники акції намагаються привернути увагу до проблеми створення Брюховицької ОТГ. Вчора домажирці разим з іншими громадами пікетували Офіс Президента. Проте з посадовців Офісу ніхто до них не вийшов. Домажирці вимагають приїзду голови Львівської ОДА Максима Козицького" – йдеться у повідомленні.

До складу Брюховицької ОТГ планують увійти:

- Брюховицька селищна рада (смт. Брюховичі);

- Бірківська сільська рада (с. Бірки, с. Рокитне, с. Діброва);

- Домажирська сільська рада (с. Домажир, с. Жорниська, с. Зелів, с. Кожичі);
Рясне-Руська сільська рада (с. Рясне-Руське, с. Підрясне);

- Ясниська сільська рада (с. Ясниська, с. Буда, с. Задебрі, с. Діброва, с. Лісопотік, с. Озерське).

Нагадаємо, вчора мешканці Брюховичів та Винників організували пікет перед Офісом президента з вимогою підтримати створення Брюховицької і Винниківської ОТГ.

Ще минулого тижня Брюховицька селищна рада направила звернення до уряду з проханням підтримати утворення Брюховицької ОТГ, а у лютому мешканці Брюхович на громадських слуханнях проголосували за створення власної об'єднаної громади і відмовилися увійти до складу Львівської ОТГ.

У лютому мешканці Винник розпочали збір підписів проти приєднання міста до Львівської ОТГ у форматі, котрий передбачає його ліквідацію.

Додамо, на початку січня Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів, серед яких є смт. Брюховичі, Бірківська та Рясне-Руська сільради. А у квітні Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини на райони, однак не визначився із створенням Новояворівського району.

Варіанти поспілкувалися із Володимиром Доманським про перспективи створення Брюховицької ОТГ.

Мітки: акція протесту, Брюховичі, децентралізація, новини львова, ОТГ на Львівщині, перекриття руху, фото, Яворівський район