Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

провалля у Стебнику

Вівторок, 2 червня 2020, 16:14

Облрада Львівщини просить виділити кошти на ліквідацію провалля у Стебнику

провалля у Стебнику

Львівська облрада звернулася до уряду з проханням створити комісію з розслідування обвалів у Стебнику та виділити кошти на ліквідацію провалля.

Сьогодні, 2 червня, під час сесії Львівської обласної ради депутати направили звернення до Кабінету міністрів щодо створення урядової комісії з розслідування обвалів, які виникли внаслідок діяльності ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал".

Як вказано у документі, 15 березня відбувся другий обвал карстових порід у зоні рудника №2, відтак провалля просувається все ближче до мешканців Стебника, а на стінах будинків з’являються тріщини.

Через провалля дорогу Дрогобич-Трускавець у межах Сільця закрили для руху рейсових автобусів та вантажівок.

"Враховуючи масштабність проблеми та актуальність її вирішення в найкоротші строки, повторно звертаємось до вас із пропозицією створити урядову комісію з метою напрацювання комплексного підходу для вирішення проблем, зумовлених діяльністю ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал" – йдеться у тексті звернення.

До складу комісії депутати просять залучити представників Львівської обласної ради та Львівської ОДА й пропонують при перегляді держбюджету на 2020 рік передбачити фінансування робіт з ліквідації наслідків провалля.

Нагадаємо, ще влітку 2019 року у Львівській ОДА запевняли, що не бачать небезпеки поширення провалля у Стебнику, а у Держекоінспекції заявили, що відповідальність за ліквідацію провалля під Стебником має нести саме підприємство "Полімінерал" та Фонд держмайна.

Додамо, у ніч на 30 вересня 2017 року між Стебником і селом Модричі Дрогобицького району виник карстовий провал породи і землетрус. Внаслідок цього утворилось велике провалля. Причиною його виникнення є невиконання заходів консервації рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", що спричинило руйнування ціликів.

Також у квітні 2018 року навколо Стебницького калійного родовища встановили додаткове обладнання, щоб контролювати сейсмічну активність. У липні 2018 року на ліквідацію наслідків провалля виділили 20 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.