Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

децентралізація

П'ятниця, 5 червня 2020, 11:27

Львівські нардепи вимагають у Зеленського переглянути створення Львівської ОТГ

децентралізація

Нардепи з Львівщини звернулися до Володимира Зеленського, вимагаючи переглянути перспективний план Львівщини та провести громадські слухання.

Народні депутати з Львівщини направили звернення до президента Володимира Зеленського з проханням переглянути перспективний план формування громад у Львівській області, затверджений Кабміном за поданням Львівської ОДА ще 27 травня, який передбачає створення Львівської ОТГ у форматі "великого Львова" й який, як вважають експерти, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Нардепи наголосили, що до них звернулися сільські та міські голови області з проханням направили звернення до уряду щодо перегляду цього перспективного плану, зокрема, щодо створення Львівської ОТГ.

"Прийняття остаточного рішенняурядом щодо затвердження перспективного плану розвитку Львівщини не врахувало думку громад, а процедура прийняття не відповідала методиці, затвердженій Кабміном, зокрема щодо платоспроможності та проведенню відкритих громадських слухань" – йдеться у зверненні.

Відтак, львівські нардепи вимагають в уряду переглянути перспективний план Льівщини на предмет відповідності чинному законодавству, врахувати думку мешканців Львівщини й провести необхідні громадські слухання в регіоні, залучивши до цієї роботи народних депутатів з Львівщини та врахувати рішення Львівської обласної ради, яка 2 червня проголосувала за звернення до Кабміну з проханням переглянути перспективний план Львівщини.

Під зверненням підписалися: Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра),  Андрій Кіт (Довіра), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу).

Зазначимо, ще на початку квітня Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини на шість районів: Львівський, Дрогобицький, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Золочівський. Цей план передбачає затвердити Львівську ОТГ у форматі "великого Львова". Відповідно до проекту, об'єднана Львівська ОТГ включатиме, окрім Львова, ще 15 міст і сіл. 

Протестуючи проти цього рішення, представники приміських громад Львова, яких мають об'єднати зі Львовом, заявили, що звертатимуться у Раду Європи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.