Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Четвер, 18 червня 2020, 14:54

Агент Козицький образився на коронавірусний соліпсизм Шмигаля

Максим Козицький

Максим Козицький звинуватив Кабмін у необ'єктивності за результатами рейтингу з боротьби з коронавірусом на Львівщині.

Про це сьогодні під час сесії Львівської обласної ради повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За його словами, рейтинг ОДА, який склав Кабінет міністрів, щодо виконання заходів із боротьби з епідемією коронавірусу й де Львівщина посіла останнє місце, не є об'єктивним.

"Щодо ситуації про рейтинги, давайте про Кабінет міністрів. Ми його опублікуємо і нашу відповідь на цей звіт. Ви знаєте, коли було проведено дослідження? Воно було проведене ще до 23 квітня цього року. А чи знаєте, які там показники визначалися? Ні. А чи знаєте, яка була захворюваність на 23 квітня? Одна з найнижчих в перерахунку на 100 тисяч населення по Україні. А як були підготовлені лікарні? Одні з найкращих d Україні" – наголосив Максим Козицький.

Він пояснив, що під час пандемії основний удар взяв на себе обласний бюджет і місцеві бюджети.

"А які параметри визначались в цьому дослідженні? Наявність блок-постів, а вони були. А знаєте, яке зауваження по блок-постах? Що вимірювання температури – треба було проводити не тільки на виїзд, але й на в'їзд. Але якщо мали б бути блок-пости із протилежної сторони, то хто мав робити ці дослідження? Ті області, які з нами межують, бо ми свої робили відповідно до постанови. І багато таких зауважень.

Тому про рейтинги можна говорити довго і нудно. Коли дослідження робиться 23 квітня, а виходить вчора, то в мене теж дуже багато питань не тільки до суб'єктивності цього дослідження, але й до часу виходу. І мені не соромно за то, як Львівська область відповіла викликам" – додав Козицький.

Зазначимо, 17 червня Кабінет міністрів опублікував результати перевірки обласних державних адміністрацій щодо виконання рішень уряду та прем’єр-міністра із запобігання поширення Covid-19. За її результатами склали рейтинг облдержадміністрацій, згідно із яким Львівська ОДА посіла останнє місце.

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 19 червня карантин через складну ситуацію із коронавірусом. 

Додамо, 17 червня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 31 липня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Також уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

А з 10 червня відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.