Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авто

П'ятниця, 3 липня 2020, 15:33

В Україні водіїв більше не ув'язнюватимуть за водіння у нетверезому стані

авто

Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає скасування кримінальної відповідальності за водіння у нетверезому стані.

Про це вказано на сайті Верховної Ради України.

Вчора, 2 липня, президент Володимир Зеленський підписав закон, згідно із яким посилюється покарання за водіння у нетверезому стані, але скасовується кримінальна відповідальність за це, яка мала набути чинності з 1 липня.

Закон передбачає внесення до 125 законодавчих актів змін, якими нетверезе водіння та пов'язані злочини вважаються "кримінальним правопорушенням", "кримінальним проступком" або "нетяжким злочином".

Після набуття чинності закону нетверезих водіїв більше не будуть карати позбавленням волі.

Зазначимо, 1 липня мав набути чинності закон, який запроваджував кримінальну відповідальність за кермування напідпитку. Цей закон ухвалили ще у листопаді 2018 року, проте його дію відтермінували до 1 липня 2020 року.

Проте 17 червня 2020 року нардепи прийняли інший закон, який запроваджує поняття "кримінального проступку" та підвищує штрафи за повторне водіння у нетверезому стані. Таким чином, норми ухваленого у 2018 році закону чинності не набудуть, оскільки вони замінені новими нормами закону 2020 року.

Нагадаємо, Верховна Рада пропонує підняти штрафи для пішоходів за порушення правил дорожнього руху до 680 грн.

Додамо, 27 вересня в Україні набули чинності нові правила паркування автомобілів, які передбачають фотофіксацію порушень та безконтактні штрафи. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.