Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лікарня швидкої медичної допомоги

П'ятниця, 17 липня 2020, 13:09

Львівська лікарня швидкої медичної допомоги відкрила лабораторію для ПЛР-тестувань

Лікарня швидкої медичної допомоги

Львівська лікарня швидкої медичної допомоги відкрила лабораторію для ПЛР-тестувань, аби запустити швидшу діагностику пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

У четвер, 16 липня, у вірусологічній лабораторії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги провели перші тестові ПЛР-дослідження на виявлення коронавірусу. Це буде вже сьома лабораторія у Львові, яка проводитиме ПЛР-дослідження на Covid-19.

"Те, що ми запустимо ще одну лабораторію ПЛР спільно з нашою лікарнею на Топольній, дасть змогу запустити швидшу діагностику для всіх, хто лікується в нас у 8-й і 1-й лікарнях та лікарні швидкої допомоги, і, відповідно, швидше ставити діагноз", – зазначив Андрій Садовий.

 

З понеділка лабораторія запрацює на повну і почне приймати біоматеріал на ПЛР-дослідження з львівських лікарень. У майбутньому тут планують проводити до 700 досліджень за добу.

Нагадаємо, станом на ранок, сьогодні на Львівщині підтвердили 7754 випадків інфікування коронавірусом, зокрема, 203 – летальних.

Зазначимо, 11 липня  Львівщина ввійшла у перелік областей, яким Міністерство охорони здоров'я рекомендує послабити карантин. Вчора, 14 липня, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні ухвалила рішення частково послабити карантинні заходи на Львівщині.

З 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів.

Сьогодні, 17 липня у Львові запрацюють садочки.

Також карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні. Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

З 10 червня в Україні відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи, а з 2 липня дозволили працювати кінотеатрам.

З 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.