Міста і райони Львівщини віднесли до червоної та помаранчевої карантинних зон

П'ятниця, 14 серпня 2020, 10:09

Львівська область потрапила до помаранчевої карантинної зони, натомість Самбір віднесли до червоної.

Про це вчора на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Вчора, 13 серпня, Державна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій поділила Україну на нові зони карантину.

Зокрема, згідно із новою системою рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19, Самбір потрапив до червоної зони, яка передбачає заборону на роботу громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, кафе, кінотеатрів, ТРЦ тощо.

Крім того, в такому регіоні діють обмеження з інших карантинних зон – масковий режим в громадських місцях, заборона на роботу готелів, розважальних закладів, спортзалів, заборона на планові госпіталізації та відвідування органів соцзахисту.

Львів та інші міста і райони області (Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Стрий, Трускавець та Червоноград, Бродівський, Буськ, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам'яно-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та Яворівський райони) віднесли до помаранчевої зони. 

Тут мають припинити діяльність закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб.

Нові карантинні зони вступають в силу з 17 серпня.

За словами Степанова, регіони України поділили залежно від рівня заповненості ліжок, кількості тестувань на 100 тисяч громадян та нових хворих на 100 тисяч населення. Він пояснив, що у Львівській області через те, що 5 днів поспіль показник заповненості ліжок становив більше 50%, був встановлений помаранчевий рівень. 

Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Окрім Самбора, до червоної зони також потрапили: Городенківський і Косовські райони Івано-Франківської області; місто Дубно, Костопільський та Рівненській райони Рівненської області; Кіцманської район Чернівецької області.

Нагадаємо, 12 серпня уряд спростив критерії визначення карантинних зон для регіонів, а з 10 серпня кількість пацієнтів з Covid-19 у лікарнях Львівщини перевищила поріг у 50%, тому у області розпочали розгортати лікарні "другої хвилі". Тут залучать додатково 3,5 тисячі лікарняних ліжок. 

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня.

Мітки: COVID-19, відео, карантин, коронавірус, Максим Степанов, новини львова