Дві нові лікарні Львівщини розпочали приймати інфікованих Covid-19

Середа, 26 серпня 2020, 12:34

Пацієнтів з підозрою на Covid-19 прийматимуть Львівська обласна клінічна лікарня та Самбірська районна лікарня.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтепер інфікованих із Covid-19 прийматимуть ще два медичні заклади області: терапевтичне відділення Львівської обласної клінічної лікарні та інфекційне відділення Самбірської районної лікарні.

"Терапевтичне відділення обласної клінічної лікарні уже оснащене точками доступу кисню, на що скерували із обласного бюджету 100 тисяч гривень, іще стільки ж скерували на засоби захисту. Планується, там буде 70 ліжок. Лікарня готова і законтрактована, може приймати пацієнтів. Також Самбірська районна лікарня підготовлена до роботи із Covid-пацієнтами", – розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Він додав, що Самбірська лікарня прийматиме за необхідності пацієнтів з Турківського району, а інші лікарні переводити на роботу із коронавірусом не планують.

"Враховуючи ситуацію, на Львівщині не будемо робити нових місць для лікування коронавірусних пацієнтів, адже у мешканців області є ще багато інших медичних потреб", – заявив Іван Собко.

Додамо, з 11 серпня на Львівщині розпочали другу хвилю боротьби з Covid-19, внаслідок чого вирішили додатково залучити 3,5 тисячі лікарняних ліжок.

Станом на початок серпня пацієнтів з підтвердженим діагнозом на коронавірус приймали у 16 лікарнях області, найближчим часом планували додати ще 6 лікарень: 5 та 6 лікарню міста Львова, Буську ЦРЛ, Золочівську ЦРЛ, Червоноградську міську лікарню, Стрийську ЦРЛ.

Ще 13 серпня Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила на території Львівщини помаранчевий рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19, а у Самборі – червоний. Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. 

Мітки: COVID-19, Іван Собко, карантин у Львові, коронавірус, Лікарні Львівщини, медичні заклади львова, новини львова