Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Четвер, 5 листопада 2020, 15:08

Синютка каже рішуче "ні" дебатному трешу білого братства Садового

Олег Синютка

Кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Олег Синютка рішуче налаштований на проведення дебатів, однак з дотриманням законодавства.

Про це повідомив кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Олег Синютка під час пресконференції.

Олег Синютка заявив, що родинні медіа конкурента на цих виборах, чинного міського голови Андрія Садового спекулюють на темі дебатів, виставляючи опонента у негативному світлі.

"Я ще перед першим туром звертався до свого конкурента Андрія Садового і хочу, щоб вони були проведені у передбачений законом час та спосіб з дотриманням Виборчого кодексу, а саме ст. 51, ч. 7., що передбачає на договірній основі орендувати приміщення для дискусій, дебатів з виборчого фонду кандидатів. Стаття 49, ч. 3 передбачає умови участі ЗМІ у висвітлюванні інформації виборчого процесу", – зазначив Олег Синютка.

Як зазначає Олег Синютка, Суспільне телебачення має виставити рахунок за проведення дебатів, а не проводити їх безкоштовно. Вартість участі має бути для учасників дебатів однакова та сплачена з коштів виборчого фонду кандидатів.

"Щоб провести дебати необхідно: визначити порядок учасників, тривалість і обсяг виступів учасників дискусії, наявність інших присутніх в аудиторії, та їх роль, регламент поведінки учасників програми, теми обговорення та порядок обговорення, умови використання іншої інформації, а саме опитування громадян, соціологічні дослідження тощо", – зазначив Олег Синютка.

Олег Синютка зазначив, що Андрій Садовий, який є представником влади, не зважає на всі тонкощі законодавства.

Нагадаємо, міська територіально-виборча комісія призначила другий тур виборів голови Львівської ОТГ на 22 листопада. У ньому візьмуть участь чинний міський голова Львова Андрій Садовий та народний депутат від "Європейської Солідарності", екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Дебати між кандидатами у мери Львова запланували на 18 листопада на телеканалі UA: Львів.

Раніше Андрій Садовий викликав Олега Синютку на теледебати. Додамо, що продюсерка Суспільне Львів Ірина Сандуляк є дружиною депутата Львівської облради Андрія Білоуса (Народний контроль), а міський голова Львова Андрій Садовий є хресним їхньої старшої доньки. Дружина чинного міського голови Андрія Садового, Катерина Кіт-Садова є бенефіціарним власником ТзОВ "Захід.нет", ТРК "Люкс", ПП "Вісма-радіо-ТБ", ТзОВ "Контакт-Інформ", ТзОВ "Радіо Континент", ДП "Телевізійна та радіомовна компанія "Люкс", ПАТ "Радіокомпанія "Люкс", ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо великих доріг", ТОВ "Телерадіокомпанія "Белком", ТОВ Телерадіокомпанія "Світ", ТзОВ "Головний Дитячий Канал".

Однак, вчора Олег Синютка заявив, що запрошення телеканалу "UA:Львів" на теледебати не відповідають вимогам статті 49 Виборчого кодексу України.Також Олег Синютка написав листа до Андрія Садового з пропозицією допомогти телекомпаніям організувати дебати, щоб уникнути порушення ними закону.

Сьогодні Суспільне телебачення написало листа у відповідь кандидату на посаду голови Львівської ОТГ Олегу Синютці щодо законності проведення дебатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.