Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

П'ятниця, 20 листопада 2020, 15:31

Майже 50% українців виступають проти карантину вихідного дня

карантин у Львові

49% українців виступили проти введення "карантину вихідного дня", ще стільки ж опитаних його підтримують.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 15-17 листопада 2020 року.

Згідно з результатами опитування, 49% українців підтримують введення в Україні "карантину вихідного дня", ще 49% опитаних категорично проти цього, натомість 2% – не визначилися.

Водночас, лише 35% українців очікують, що внаслідок його запровадження поширення коронавірусу зменшиться, натомість 62% – не погоджуються з цим.

Крім цього, 85% українців знають про те, що уряд запровадив "карантин вихідного дня", 15% – щось чули або взагалі чують вперше про це.

 

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 3000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 1,8%.

Нагадаємо, 11 листопада, уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня", який діятиме до кінця місяця, та скасував поділ країни на зони. Під час цього карантину, у суботу та неділю, мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Через це преставники готельно-ресторанного бізнесу Львова пікетували Львівську ОДА, підприємці зазначили, що протягом двох вихідних їхній бізнес заробляє 70% свого доходу, а "карантин вихідного дня" знищить їх остаточно.

Натомість у МОЗ порадили підприємцям шукати додаткові джерела доходу під час пандемії та йти працювати в лікарні, а за вихідні на Львівщині закрили понад 660 закладів за порушення карантину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.