Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Золота 12, 2018 рік

Фото Олега Дзюри

П'ятниця, 27 листопада 2020, 13:11

На вулиці Золотій руйнується житловий будинок

Золота 12, 2018 рік

На вулиці Золотій,12 руйнується житловий будинок через урізання схилу, на якому зводять житловий комплекс "Семицвіт".

До редакції Варіантів надійшов лист зі зверненням мешканців аварійного будинку у Львові на вул. Золота, 12. Їх будинок тріскає по швах через будівництво у сусідстві багатоповерхівки житлового комплексу "Семицвіт", що належить компанії Інтеграл-Буд.

"Забудовники "Інтегралбуд" і замовники "Патриаком" почали руйнувати наш будинок. У жовтні 2019 року вони почали руйнувати схил в 15 метрах перед нашим будинком, який знаходиться за адресою м. Львів, вул. Золота 12. Вони розкопали схил на глибину трьох поверхів будинку і почали бурити скважини під палі. За 10 місяців такої роботи наш старий будинок не витримав і по несучим стінам, по стінах у квартирах пішли тріщини й не маленькі, а великі тріщини, які прогресують. На тріщинах були встановлені маяки, які так само дали тріщини", – розповів мешканець будинку Олег Дзюра.

Як зазначив Олег Дзюра на дорозі, яку нещодавно відремонтували так само пішли тріщини. Мешканці бояться, що в якусь мить їх будинок завалиться, як це сталося у Дрогобичі.

"Ми, мешканці будинку просимо негайно спасти нас, щоб не сталося як у Дрогобичі. Чому зруйнувавши будинок на вулиці Хімічна, людям дали нові квартири, а у нас тріщин ще більше й вони прогресують, а нас і нашу проблему ігнорують? Нові маяки вже лопнули та це оцінила незалежна експертиза. Спасіть нас, ми хочемо жити, в нас малі діти, онуки", – йдеться у заяві мешканців будинку.

Тріщини у будинку, за словами Олега Дзюри, з'явились через роботу бурової машини під вікнами будинку протягом 10 місяців до жовтня 2019 року. На вулиці Золотій, 12 неодноразово працювала виїзна експертиза, у мешканців є відповідні акти огляду, де вказано, що будинок потребує капітального ремонту.

Нагадаємо, ще у  вересні 2016 року Львівська міськрада видала містобудівні умови на будівництво ТзОВ "Патриаком" багатоповерхівок №1, 2, 3 на вул. Т. Шевченка, 60, а також цій фірмі дозволили переробити пам’ятку архітектури місцевого значення на вул. Т. Шевченка, 60 під центр дозвілля.

Фірма "Інтергал-буд" належить народний депутат України 5–8 скликань, колишньому регіоналу Володимиру Зубику.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.