Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

тролейбус у Львові

Четвер, 24 грудня 2020, 16:22

Львівелектротранс ввів у експлуатацію 50 нових тролейбусів – Свищо

тролейбус у Львові

Цьогоріч "Львівелектротранс" ввів у експлуатацію 50 нових тролейбусів Електрон, які закупив за кошти ЄБРР.

Про це повідомляє прес-служба ЛКП "Львівелектротранс".

У соціальній мережі Facebook з’явилися дописи щодо неналежного випуску, несправності та обслуговування рухомого складу. Як зауважив директор ЛКП "Львівелектротранс" Андрій Свищо, ця інформація не відповідає дійсності.

За його словами, у 2020 році було введено в експлуатацію 50 нових тролейбусів "Електрон" Т19102, які були закуплені за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (10 тролейбусів у 2019 році та 40 тролейбусів у 2020 році). Це нові низькопідлогові тролейбуси, адаптовані для маломобільних груп населення, обладнані сучасними системами керування, кондиціювання, підрахунку пасажиропотоку, GPS-трекінгу тощо.

"Оновлення рухомого складу – це пріоритетний напрямок ЛКП "Львівелектротранс". Окрім закупівлі нових 50 тролейбусів, також цього року наше підприємство капітально відремонтувало 9 тролейбусів (з них проведено капітально-відновлювальний ремонт – 3 одиниць; капітальний ремонт – 1 одиниці та середній ремонт – 5 одиниць). Окрім цього, капітально відремонтовано 23 трамвая, з них капітальний ремонт проведено – 16 одиниць та середній ремонт – 7 одиниць", – наголосив Андрій Свищо.

Станом на сьогодні в ЛКП "Львівелектротранс" зменшилася кількість технічних заїздів на день: в середньому з 12 у 2018-2019 році до 2-3 – у 2020 році. Перед випуском на лінію весь електротранспорт Львова проходить технічний огляд.

"Відповідно до випуску щоденно вулицями Львова курсує 86 трамваїв та 69 тролейбусів. Ми постійно дбаємо над покращенням якості обслуговування, випускаємо нових водіїв, оновлюємо та капітально відновлюємо весь рухомий склад. Щодо низькопідлогових трамваїв "Електрон", що були закуплені та експлуатуються нашим підприємством, то станом на сьогодні 4 трамвайні вагони зупинені на середній ремонт, роботи завершать до 31 січня 2021 року.

Два трамвайні вагони знаходяться в депо з причини ДТП, що трапилася не з вини підприємства, які плануємо відновити до 28 грудня 2020 року. Решта вагонів експлуатуються в повному обсязі. Відтак, підприємство на 100% виконує всю заплановану транспорту роботу", – додав Андрій Свищо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.