Козицький затвердив вартість викупу приватних ділянок для будівництва об'їзної дороги Львова

Понеділок, 28 грудня 2020, 13:29

Львівська ОДА викупить за 13 млн грн приватні землі у трьох районах Львівщини, передбачені для будівництва північної об'їзної дороги Львова.

Про це йдеться у розпорядженнях голови Львівської ОДА Максима Козицького №1239/0/5-20 та №1220/0/5-20 від 24 і 21 грудня 2020 року.

Максим Козицький затвердив розміри викупної ціни об’єктів нерухомого майна – житлових будівель та земельних ділянок у Жовківському, Кам'янка-Буському та Яворівському районах, де мають збудувати північну об'їзну дорогу Львова. 

Викупити планують 43 земельні ділянки, загальною площею 5,7428 га.

"Затвердити розміри викупної ціни об’єктів нерухомого майна, що розташовані на земельних ділянках, які знаходяться на території Жовківського та Яворівського районів, та затвердити розміри викупної ціни земельних ділянок, що розташовані на території Жовківського, Кам’янка-Бузького та Яворівського районів, які перебувають у власності фізичних осіб і підлягають викупу для суспільних потреб з метою реалізації проекта "Будівництво північної ділянки об’їзної автомобільної дороги м. Львів, Львівська область" – йдеться у розпорядженнях.

Загалом передбачається викупити 8 житлових будинків та 35 земельних ділянок. На викуп будинків Козицький передбачив 2 173 000 грн, а земельних ділянок – 10 871 262 грн, всього – 13 044 262 грн.

Нагадаємо, ще у листопаді Кабінет міністрів передбачив 16 млн грн, щоб викупити ці землі у для будівництва північної об'їзної дороги Львова.

Будівництво 35 кілометрів північної об’їзної Львова планують розпочати у 2021 році. Усі роботи фінансуватимуть із кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, який виділив Україні на дороги 450 млн євро кредитних коштів і які Верховна Рада схвалила ще в кінці серпня 2020 року. 

Рішення про залучення кредиту від ЄБРР уряд ухвалив на початку листопада 2019 року. Тоді на будівництво 23 кілометрів дороги передбачили 80 млн євро і вона мала мати чотири смуги руху.

Додамо, у квітні цього року голова Львівської ОДА Максим Козицький розпорядився викупити у власників приватні землі для будівництва північної об'їзної дороги Львова.

Мітки: будівництво доріг, дороги львівщини, Максим Козицький, новини львова, об'їзна дорога Львова, розпорядження