Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

П'ятниця, 22 січня 2021, 17:07

Дружина Ярослава Дубневича хоче половину його царства

Ярослав Дубневич

Дружина Ярослава Дубневича хоче через суд поділити спільне з нардепом майно, яке зараз арештоване у рамках розслідування НАБУ.

Про це йдеться на сайті Личаківського районного суду Львова.

У понеділок, 25 січня, Личаківський райсуд розглядатиме позов дружини нардепа Ярослава Дубневича Наталії Дубневич про поділ спільного майна подружжя.

За інформацією Української правди, у разі поділу з майна Дубневича, яке дістанеться його дружині, знімуть арешт. Це майно не підлягатиме конфіскації, навіть якщо Дубневича визнають винним у розкраданні коштів Укрзалізниці. Йдеться про близько 100 земельних ділянок та понад 40 об'єктів нерухомості, які наразі заарештовані у межах справи НАБУ.

Натомість у Центрі протидії корупції припускають, що таким чином Дубневичі намагаються уникнути арешту майна.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича через незаконне привласнення майна та зловживання службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. 

Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

У листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд заарештував усе майно Ярослава Дубневича у справі про розкраданні газу НАК "Нафтогаз-Україна". Однак ще раніше Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" на свого сина, Юрія Дубневича, щоб на неї не могли накласти арешт, а також ТОВ "Енергія-Новий Розділ", що є власником ТЕЦ в місті Новий Розділ.

У квітні 2020 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.