Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

СБУ

Четвер, 28 січня 2021, 16:22

6 нардепів з Львівщини не підтримали ініціативу з реформи СБУ

СБУ

Верховна Рада планує прийняти закон про реформу Служби безпеки України.

Сьогодні, 28 січня, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №3196-д щодо нової редакції закону про Службу безпеки України. "За" проголосували 285 народних депутатів.

Згідно із законопроектом, передбачається ліквідація спеціальних підрозділів СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, суттєво обмежується правоохоронна функція Служби безпеки України, а поступово, до 2024 року, функцію досудового розслідування від СБУ передадуть до Державного бюро розслідувань.

У законі передбачене поетапне скорочення штатної чисельності служби до 10 тисяч співробітників, визначено нові стандарти соціальних гарантій співробітникам СБУ та їх грошового забезпечення, прописана часткова демілітаризація Служби безпеки України з переходом на спеціальні звання.

Крім цього, у законі розмежовано контррозвідувальний та оперативно-розшуковий види діяльності СБУ, розширені можливості превентивних дій спецслужби щодо протидії розвідувально-підривній діяльності проти України.

Проект визначив механізми протидії розвідувально-підривній діяльності іноземних спеціальних служб, незаконних збройних формувань та терористичних організацій з використанням громадських організацій та політичних партій, а також засобів масової інформації.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу),  Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Юрчишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Олена Кондратюк (позафракційна).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність).

Утрималися: Михайло Цимбалюк (Батьківщина).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.