Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

П'ятниця, 29 січня 2021, 15:35

Вищий антикорупційний суд вдруге арештував мільйони Дубневича

Ярослав Дубневич

Вищий антикорупційний суд знову заарештував 6 млн грн, які детективи НАБУ вилучили у будинку Ярослава Дубневича.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 29 січня, Вищий антикорупційний суд постановив повторно заарештувати 119 тисяч доларів і 102 тисяч євро, вилучених в листопаді 2019 року в помешканні нардепа Ярослава Дубневича, який підозрюється в розкраданні 93,28 млн гривень "Укрзалізниці". 

Зазначимо, цей своєю ухвалою від 11 січня скасував арешт на користь зятя Дубневича, хоча у лютому 2020 року Апеляційна палата ВАКС відмовила йому у скасуванні арешту, бо за словами дружини нардепа, Наталії Дубневич, гроші належали її чоловікові. 

"Так, за рішенням суду арештовано понад 100 тисяч доларів та понад 100 тисяч євро, які були вилучені у народного депутата під час обшуків.
Вказані кошти арештовано на строк судового слідства та розгляду справи у суді. Ухвала суду може бути оскаржена в суді апеляційної інстанції протягом 5 днів з моменту її оголошення" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн "Укрзалізниці" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

У квітні 2020 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.