Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Четвер, 11 лютого 2021, 11:01

В Україні заборонили використовувати російську вакцину проти Covid-19

медичний заклад у Львові

Кабмін заборонив російську вакцину проти коронавірусу.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України №95 від 8 лютого 2021 року.

Кабінет міністрів опублікував постанову, якою заборонив реєструвати і використовувати російську вакцину проти коронавірусу на території України.

Зокрема, реєструвати вакцини або інші медичні імунобіологічні препарати, спрямовані на боротьбу з Covid-19, які розроблені чи виготовлені на території Росії, забороняється, а постачання та перевірка вакцини інших виробників регулюються домовленостями, підписаними Україною у рамках механізму Covax.

Контроль щодо цих вакцин для екстреного медичного застосування, їхньої якості та постачання здійснює ДП "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України".

Нагадаємо, 29 січня Верховна Рада погодила на екстрену реєстрацію вакцин проти коронавірусу. В Україні планують охопити вакцинацією від Covid-19 близько половини населення у 2021 та на початку 2022 року. Вакцинація буде обов'язковою для медиків, вчителів та держслужбовців

Міністерство охорони здоров'я планує у лютому розпочати масову вакцинацію від Covid-19. У грудні минулого року МОЗ представило план вакцинації населення від коронавірусу. Він включає в себе п'ять етапів, а вакцинацію планують провести для не менш ніж 50% населення країни.

Також на першому етапі вакцинації в Україні працюватимуть 500 мобільних бригад. Наразі у області створили 14 мобільних бригад з вакцинування від Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.