Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дороги Львівщини

П'ятниця, 16 квітня 2021, 15:35

Козицький викупив більше 40 ділянок для будівництва об'їзної дороги Львова

дороги Львівщини

Львівська ОДА викупила у власників 41 земельну ділянку, передбачену для будівництва північної об'їзної дороги Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Для будівництва північної об’їзної Львова у власників викупили 41 із 52 запланованих земельних ділянок на території Жовківського, Кам’янка-Бузького та Яворівського районів

"Станом на сьогодні викупили 41 об’єкт. Залишається ще 11, де не оформлені спадкові права та проводиться експертна оцінка. Після усіх процедур, вони будуть викуплені", – наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

За його словами, нова дорога, будівництво якої має стартувати восени цього року, дозволить значно розвантажити південну об’їзну міста та вуличну мережу.

"Північна об’їзна перетинатиме дорогу Львів-Тернопіль-Рава-Руська на якій облаштують розв’язку, що дозволить водіям об’їжджати Львів, рухаючись у сторону Жовкви. Інший з’їзд – на дорозі Київ-Чоп і третій на дорозі Львів-Краківець. Дорога матиме цементно-бетонне покриття, по дві смуги руху у кожному напрямку, шумозахисні екрани у межах населених пунктів, надземні або підземні переходи та правий з’їзд. Загальна протяжність автошляху – 23 кілометри", – пояснив Бучко.

Нагадаємо, північну об’їзну зведуть, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Ще у листопаді 2020 року Кабінет міністрів передбачив 16 млн грн, щоб викупити ці землі для будівництва північної об'їзної дороги Львова. А у грудні того ж року у Львівській ОДА затвердили розміри викупної ціни ділянок.

Будівництво північної об’їзної Львова планують розпочати у 2021 році. Усі роботи фінансуватимуть із кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, який виділив Україні на дороги 450 млн євро кредитних коштів і які Верховна Рада схвалила ще в кінці серпня 2020 року. 

Рішення про залучення кредиту від ЄБРР уряд ухвалив на початку листопада 2019 року. Тоді на будівництво 23 кілометрів дороги передбачили 80 млн євро і вона мала мати чотири смуги руху.

Додамо, у квітні 2020 року голова Львівської ОДА Максим Козицький розпорядився викупити у власників приватні землі для будівництва північної об'їзної дороги Львова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.