Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцина AstraZeneca

loda.gov.ua

Понеділок, 26 квітня 2021, 12:14

Львівщина отримала більше 20 тисяч доз корейської вакцини AstraZeneca

вакцина AstraZeneca

Сьогодні у область прибули нові партії вакцин Pfizer та AstraZeneca.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні вночі, 26 квітня, у Львівську область прибула чергова партія вакцин. Зокрема, область отримала 1170 доз вакцини Pfizer та 21 600 доз – вакцини AstraZeneca корейського виробництва. 

За словами регіонального координатора з вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олега Когута, Pfizer продовжуватимуть використовувати для вакцинації мешканців будинків інтернатного типу та співробітників таких установ, працівників ДСНС та прикордонників.

"Процес вакцинації в області триває. Вакцин є достатньо. Тепер вакциною AstraZeneca будуть вакцинувати осіб 65+. Тому бажаючі матимуть змогу записатись через своїх сімейних лікарів та отримати свою дозу вакцини. Також провакцинують осіб, які не були щеплені в першому та другому етапах. Тепер надана можливість організованим колективам, які мають в своєму штаті більше 50 осіб, записати їх в чергу на щеплення проти Covid-19" – зазначив Олег Когут.

Нагадаємо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тис доз. Для Львівщини виділили 42 200 доз вакцин, які надійшли 25 лютого.

З 15 квітня на Львівщині розпочали проводити щеплення вакциною CoronaVac, 11 240 доз якої надійшли в область 13 квітня.

Крім цього, 19 квітня у Львівській області розпочали проводити щеплення вакциною виробництва Pfizer-BioNTech, 117 тис доз якої 16 квітня в Україну доставили безоплатно в рамках механізму Covax, а 21 квітня в Україні зареєстрували південнокорейську вакцину AstraZeneca.

Станом на 21 квітня у області найбільшою провакцинованою категорією населення є люди віком від 20 до 39 років.

Додамо, нещодавно уряд опублікував національний план вакцинації від коронавірусу до 31 грудня 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.