В Україну доставили нову партію вакцини Pfizer

Вівторок, 18 травня 2021, 12:06

Сьогодні в Україну прибула друга партія вакцини від коронавірусу Pfizer у кількості 122 тисячі доз.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні в Україну прибув літак, який доставив 122 850 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Також ЮНІСЕФ обіцяє доправити до кінця тижня ще майже півмільйона доз вакцини в рамках ініціативи COVAX.

"У міжнародний аеропорт "Київ" прибув літак із 122 850 дозами вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Це перший із чотирьох вантажів нової партії. Загалом, до кінця тижня ЮНІСЕФ доправить 473 850 доз вакцини, а також розчинник для ін’єкцій" – йдеться у повідомленні.

У МОЗ наголошують, що із них 378 тисяч доз вакцини виділять на щеплення 1-ю та 2-ю дозою для 189 тисяч працівників сфери освіти. Інші дози використають для пріоритетних груп із першого та другого етапу вакцинації. 

 

Нагадаємо, станом на 5 травня в Україні щепилися від коронавірусу 759 тисяч осіб, а перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тис доз прибула в Україну ще 23 лютого.

Додамо, нещодавно уряд опублікував національний план вакцинації від коронавірусу до 31 грудня 2021 року, а президент Володимир Зеленський запланував до Дня незалежності щепити від коронавірусу більшість українців.

Мітки: COVID-19, вакцина, вакцинація, коронавірус, Міністерство охорони здоров'я, новини львова