Ляшко планує відкрити у школах центри вакцинації від Covid-19

Четвер, 20 травня 2021, 17:02

МОЗ готове відкрити центри вакцинації проти коронавірусу у спортцентрах та школах.

Про це повідомляє Українська правда.

Міністерство охорони здоров’я планує розмістити центри вакцинації проти Covid-19, крім медичних закладів, у спортивних центрах та школах.

"Найближчим часом ми плануємо підготувати та відкривати центри вакцинації. Ці центри будуть базуватися на кількох можливих майданчиках, наприклад, спортивних центрах, великих лікарнях, школах тощо", – наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, у міністерстві очікують отримання значної партії вакцин й для цього облаштують новиі пункти вакцинації.

Зазначимо, станом на сьогодні в Україні працюють 2127 пунктів, де можна щепитися проти коронавірусу препаратами AstraZeneca, Sinovac та Pfizer.

Нагадаємо, станом на 5 травня в Україні щепилися від коронавірусу 759 тисяч осіб, а перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тис доз прибула в Україну ще 23 лютого.

Також уряд опублікував національний план вакцинації від коронавірусу до 31 грудня 2021 року, а президент Володимир Зеленський запланував до Дня незалежності щепити від коронавірусу більшість українців.

Додамо, сьогодні Верховна Рада призначила міністром охорони здоров’я головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка.

Мітки: вакцинація, Віктор Ляшко, Міністерство охорони здоров'я, новини львова, школи Львівщини