Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

Вівторок, 1 червня 2021, 14:17

На Львівщині вакцинували від коронавірусу майже 80 тисяч осіб

вакцинація на Львівщині

Станом на сьогодні Львівська область знаходиться на третьому місці за темпами вакцинації в Україні.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Сьогодні, 1 червня, під час брифінгу щодо епідситуації на Львівщині регіональний координатор з вакцинації населення від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут повідомив, що Львівщина знаходиться на третьому місці за темпами вакцинації в Україні після міста Києва (123 311 осіб) та Дніпропетровської області (92 294).

Станом на сьогодні в області провакциновано 79 174 особи, з них дві дози вакцини отримали 6 235 осіб. За останню добу провакцинували 430 осіб.

По Львівській області вакциною Covieshield провакциновано 38 403 особи, Astra Zeneca − 24 560, Coronavac − 11 531, Pfizer − 4680 осіб.

"Станом на сьогодні Львівщина знаходиться на третьому місці в Україні по темпах вакцинації. Триває вакцинування другою дозою. Саме для збільшення темпів вакцинації організовано роботу центру на Арені "Львів". Дякуючи ІТ-кластеру, який напрацював схему вакцинування своїх працівників, запуск цього пілотного проєкту став можливим у Львові", − зазначив Олег Когут.

Додамо, кількість медичних бригад, які проводять вакцинацію у Центрі вакцинації населення в одну зміну, буде збільшена. Минулих вихідних дві бригади працювали в першу зміну з 10:00 до 15:00, інші дві бригади − у другу, з 15:00 до 19:00. Тепер кількість бригад на одній зміні планують збільшити до трьох.

Нагадаємо, станом на 5 травня в Україні щепилися від коронавірусу 759 тисяч осіб, а перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тис доз прибула в Україну ще 23 лютого.

Також уряд опублікував національний план вакцинації від коронавірусу до 31 грудня 2021 року, а президент Володимир Зеленський запланував до Дня незалежності щепити від коронавірусу більшість українців.

Зазначимо, цими вихідними на стадіоні "Арена Львів" щепили від коронавірусу більше тисячі мешканців області, які зареєструвалися у додатку "Дія". Про створення у Львові центру вакцинації населення стало відомо 25 травня, а пізніше у Львівській ОДА наголосили, що вакцинуватимуть лише осіб із черги "Дії". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.