Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вілла Стецкевичів

google.com.ua

Четвер, 17 червня 2021, 16:18

Депутати погодились зберегти фасад вілли Стецкевичів під час забудови на Замарстинівській

вілла Стецкевичів

Львівські депутати підтримали петицію про збереження фасаду вілли Стецкевичів на вул. Замарстинівській під час будівництва на цій ділянці.

Сьогодні, 17 червня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію про збереження кам'яниці Стеткевича при видачі містобудівних умов та обмежень на будівництво на цій земельній ділянці.

"За" проголосували 46 депутатів.

Ще 10 березня цього року на порталі е-петицій Василь Гаврилишин зареєстрував петицію "Передбачити збереження кам'яниці Стеткевича, включаючи наявний фасад, поверховість та розумні межі навколо неї, при видачі містобудівних умов та обмежень на будівництво на ділянці", яка станом на 23 березня 2021 року цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, мала її прийняти або відхилити.

Автор петиції зазначив, що кам'яницю Стеткевичів на вул. Замарстинівській, 213, збираються знести під забудову.

"Кам'яниця Стеткевича – це одна із найстарших та найкрасивіших будівель львівського мікрорайону Голоско. Будівля має чудовий потенціал, проте сьогодні знаходиться під загрозою руйнування. Я вірю, що одного дня вона буде належним чином викуплена і стане культурним простором для жителів району. Але зараз необхідно зберегти її від знесення" – йшлося у тексті петиції.

Депутати підтримали петицію і доручили департаменту містобудування міськради розробити дорожню карту реалізації петиції.

Зазначимо, це вже друга петиція Василя Гаврилишина про збереження вілли Стецкевичів. У першій, яку міськрада розглянула у лютому цього року, він пропонував зберегти будівлю та облаштувати довкола неї громадський простір. Цю ідею підтримали лише 19 депутатів, що було недостатнім для прийняття рішення. 

Нагадаємо, у грудні 2020 року консультативна рада при департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА вирішила залишити статус пам'ятки архітектури місцевого значення віллі Стецкевичів, власник якої з 2018 році намагався знести будинок й збудувати на цього місці багатоповерхівку.

Проте на початку цього року цей будинок, за рішенням суду, втратив статус пам'ятки архітектури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.