Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Вівторок, 22 червня 2021, 13:01

Зеленський анонсував регулярний медогляд осіб старше 55 років

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський планує впровадити регулярні медичні обстеження кожні два роки для людей старше 55 років.

Про це повідомило Інтерфакс-Україна.

Сьогодні, 22 червня, президент Володимир Зеленський під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Здорова Україна" заявив про впровадження в Україні системи повного медичного обстеження для українців старше 55 років у межах загальнонаціональної президентської програми "Здорова Україна".

За його словами, в Україні впровадять повні медичні обстеження для громадян старше 55 років кожні два роки, а для деяких категорій − щороку.

"Для осіб старше 55 років будуть впроваджені медичні check-up − повні медичні обстеження кожних два роки, а для деяких категорій − щороку. Рання діагностика дасть змогу державі рятувати громадян" − повідомив Володимир Зеленський.

Він додав, що середня тривалість життя в Україні становить 72 роки, а Україна за цим показником посідає 115-те місце у світі. 

Крім того, ще одним компонентом програми "Здорова Україна" стане створення в Україні мережі "активних" парків і спортивних майданчиків, а також має з'явитися модель здорової школи, яка передбачає реформу шкільного харчування, популяризацію спортивних секцій та нову концепцію уроків фізкультури.

Нагадаємо, Володимир Зеденський підписав закон про обмеження обігу пластикових пакетів, а у травні анонсував створення Президентського університету, який готуватиме "людей майбутнього", та підписав відповідний указ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.