Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бруківка

П'ятниця, 16 липня 2021, 14:11

Бруківку з вулиці Шевченка використають для облаштування трамвайних колій

бруківка

Демонтованою бруківкою з вул. Шевченка викладуть трамвайні колії на вул. Личаківській, Промисловій та площі Данила Галицького.

Сьогодні, 16 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про передачу бруківки, отриманої при реконструкції вул. Шевченка.

Бруківку, яку демонтують з вулиці Шевченка (на ділянці від вул. Хорватської
до вул. Ярослава Мудрого, де станом на сьогодні тривають ремонтні роботи) та відвозять на збергання на територію очисних споруд ЛМКП "Львівводоканал" на вул. Пластовій, 13, мають передати в користування ЛКП "Львівелектротранс".

Йдеться про 1034 м² бруківки, якою "Львівелектротранс" планує викласти аварійну ділянку трамвайної колії на вул. Личаківській, 70 і площі Данила Галицького, а також облаштувати благоустрій трамвайної колії на ділянці вул. Промислової, 29.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року у місті зареєстрували електронну петицію з вимогою заборонити демонтаж бруківки. За словами автора, громада міста Львова обурена неодноразовими випадками демонтажу та вивезення історичної бруківки.

Також мешканці мікрорайоні скаржилися на демонтаж натуральної бруківки на вул. Б. Хмельницького, яку замінюють на асфальт. Зокрема, у березні 2019 року активіст знайшов львівську бруківку на смітнику, яку викинули на мулових полях ЛКП "Львівводоканал". 

Натомість грудні 2017 року у міськраді заявили, що у Львові обліковують всю демонтовану з доріг бруківку.
 
Додамо, як повідомляли Варіанти раніше, вздовж усієї вулиці Шевченка замість бруківки зроблять асфальтне покриття, змінять кількість смуг, дозволять двосторонній рух приватних авто, облаштують "розумні" світлофори, а також планують облаштувати кільце на перетині з вул. Левандівською. 

Також планують облаштувати спільні трамвайно-автобусні зупинки з висотою платформи не більше 250 мм та електронними табло для інформування про прогнозований час прибуття транспорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.