Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Середа, 25 серпня 2021, 11:08

У Львові назвали кінцеву дату впровадження е-квитка у громадському транспорті

львівські маршрутки

Електронний квиток у місті має повністю запрацювати з 13 січня 2022 року.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Електронний квиток для проїзду громадським транспортом у місті планують повністю впровадити з 13 січня 2022 року.

"Нарешті побували з колегами з бюджетної комісії Львівської міськради на комунальному підприємстві "Львівавтодор". Керівник проєкт е-квитка Роман Лев вичерпно розповів про стан його впровадження та проблемні питання на даному етапі. 13 січня 2022 року є датою запровадження е-квитка" – наголосила депутатка Львівської міської ради від Європейської Солідарності Ольга Посипанко.

За її словами, депутатам не вдалось попіклуватись із директором підприємства, головним інженером та численними заступниками щодо питання доріг, паркування, фінансування.

Нагадаємо, переможцем тендеру на впровадження електронного квитка у Львові є чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC. Загальна максимальна вартість проєкту – 11,2 млн євро (10 млн євро – кредит ЄБРР, 1,2 млн євро – місцевий внесок). Раніше наголошувалося, що проєкт впровадження е-квитка у місті має запрацювати до 2021 року.

При впровадженні е-квитка у Львові, щоб отримати змогу безплатний проїзду у місті, пасажирам-пільговикам необхідно замінити посвідчення на дисконтну картку. Місячний електронний квиток у транспорті Львова може коштувати орієнтовно 400-500 грн.

А з жовтня 2020 року у Львові розпочали приймати документи на е-квиток від пільговиків.

Додамо, ще 20 жовтня 2016 року на сесії Львівської міської ради депутати погодили отримання кредиту у 10 млн євро від ЄБРР на впровадження у місті електронного квитка. Тоді ж міськрада обіцяла впровадити електронний квиток у місті на початку 2018 року.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.