У Львівській ОДА назвали вакцини, які найчастіше обирають мешканці Львівщини

Середа, 1 вересня 2021, 10:56

Для вакцинації від коронавірусу мешканці Львівщини найчастіше обирають вакцини Pfizer та Coronavac.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

Станом на сьогодні, 1 вересня, у області провакцинували 565 391 особу, найбільша кількість осіб отримала щеплення вакцинами Pfizer та Coronavac, зокрема: Pfizer – 169 750, Coronavaс – 158 958.

Вакцинами Moderna щепили 108 704 особи, Astra Zeneca – 89 576, Covieshield – 38 403 особи.

Як розповіла керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко, мешканці Львівщини обирають  Pfizer, а також Moderna, тому що ці вакцини визнана у всьому світі.

"Ці вакцини – це ноу-хау, високі технології, модерновані РНК-вакцини, яких раніше ми не використовували і з такими не стикалися. Щодо Coronavac, то багато людей довіряють традиційному способу вироблення вакцини, така вакцина є інактивованою. Аналогічні вакцини використовуємо від дифтерії, правця тощо. Тому, хто має сумніви щодо нових технологій, обирають традиційну вакцину. Щодо вакцини Astra Zeneca, то вона виявилася більш реактогенною, що також могло вплинути на вибір мешканців області. В той час як найлегше переноситься Coronavac" – пояснила Наталія Іванченко.

Нагадаємо, з 21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації проти коронавірусу, щеплюють усіх охочих старше 18 років.

Також цього тижня у центрах масової вакцинації вакцина Moderna є доступна лише для другої дози.

Мітки: COVID-19, вакцинація на Львівщині, коронавірус, Наталія Іванченко (Тімко), новини львова