В Україні додаток Дія поширять на призовників та військовозобов’язаних

П'ятниця, 3 вересня 2021, 15:53

Міноборони тестує в "Дії" послугу для призовників та військовозобов’язаних.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

У тестовому режимі запрацював новий цифровий онлайн-сервіс, який дозволить призовникам, військовозобов’язаним та резервістам змінити реєстрацію місця проживання.

"Відтепер змінити реєстрацію місця проживання для військовозобов’язаних, резервістів і призовників буде значно простіше. Вперше в історії Збройних Сил України в тестовому режимі запрацював новий цифровий онлайн-сервіс, який має на меті не лише успішно реалізувати політику цифрової трансформації в системі Міноборони, а й підвищити цифрову грамотність серед населення, полегшити громадянам доступ до цифрових послуг у контексті спрощення процедур реєстрації в режимі онлайн" – йдеться у повідомленні.

У Міноборони наголосили, що нововведення стосується осіб, які внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів і в кого є наявні та правильно оформлені всі необхідні документи.

Наразі ця система доступна лише для власників ID-карток.

"Раніше процедура зміни місця реєстрації займала від трьох днів, часто процес розтягувався на два тижні. Людям треба було відвідувати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, щоб знятися з військового обліку в одному місті та стати в іншому" – пояснили у відомстві.

Тепер молодь призовного віку, військовозобов’язані чи резервісти можуть зайти на портал "Дія" та заповнити там електронну заяву. Туди потрібно внести свої особисті дані, обрати з переліку відповідну категорію: призовник, резервіст чи військовозобов’язаний та внести особистий номер реєстрації.

Потім "Дія" має зробити запит до вже сформованого Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних, призовників і резервістів. Після перевірки інформації дані про нове місце реєстрації автоматично передаються до територіальних центрів надання адміністративних послуг.

Наразі послуга "Є-реєстрація" працює у тестовому режимі в кількох територіальних громадах України: Харків, Вінниця, Луцьк, Рівне, Маріуполь, Кривий Ріг, а також у Києві.

Додамо, з лютого 2020 року в Україні почав працювати мобільний додаток "Дія". З квітня тогож року паспорти у смартфоні офіційно стали цифровими аналогами паперових документів.

Крім цього, з 1 березня цього року додаток "Дія" поширили на вакцинацію від Covid-19.

Мітки: Міноборони, мобільний додаток "Дія", новини львова, призовники