Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

П'ятниця, 24 вересня 2021, 15:45

Львівщина може перейти у червону карантинну зону

коронавірус

Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області можуть перейти до "червоного" рівня епіднебезпеки протягом двох-трьох тижнів.

Про це повідомило Інтерфакс-Україна.

Сьогодні, 24 вересня, заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що у дев'яти регіонах України фіксують ознаки "помаранчевого" рівня щодо Covid-19, а Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області можуть перейти до "червоної" карантинної зони. 

Цього тижня Міністерство охорони здоров'я України зафіксувало найшвидші темпи зростання захворюваності на Covid-19 у 2021 році: 68% − зростання нових випадків захворювання, 51% − зростання госпіталізації. 

"Є певна частина регіонів, які нині є в зоні ризику входження вже навіть до "червоного" рівня епіднебезпеки. Це − Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області. Ці регіони можуть перейти до "червоного" рівня протягом двох-трьох тижнів. Тому вони потребуватимуть найбільшої уваги" − повідомив Ігор Кузін.

Водночас Кузін зазначив, що навантаження на систему охорони здоров'я країни контрольоване: зайнято 34% ліжок реанімації, 31% ліжок із киснем та 13% апаратів ШВЛ, а кількість пацієнтів, яким призначено кисень, − 19% від кількості ліжок із киснем.

Головний санлікар також повідомив, що штам "дельта" переважає майже у всіх госпіталізованих людей. 

Нагадаємо, вчора, 23 вересня, по всій території України запровадили "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу, який встановила ще 21 вересня на своєму засіданні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Додамо, 13 вересня Кабінет міністрів змінив правила для карантинних обмежень. У разі посилення карантину заклади з повністю вакцинованими колективами зможуть продовжувати працювати офлайн.

Карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.