Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Понеділок, 11 жовтня 2021, 14:10

У Львові планують дозволити доступ до ресторанів лише з Covid-сертифікатом чи ПЛР-тестом

карантин у Львові

У Львові можуть ввести вимогу сертифіката про вакцинацію або довідки про негативний ПЛР-тест для відвідувачів закладів громадського харчування.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львові можуть запровадити норму щодо вимоги сертифіката про вакцинацію або довідки про негативний ПЛР-тест для відвідувачів закладів громадського харчування.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, така вимога не з'явиться найближчими днями, але Львів плавно підходить до неї.

"Сьогодні-завтра ми приймемо наступні рішення щодо бізнесу. Має бути обов’язкова вакцинація працівників закладів торгівлі, закладів харчування. Також ми плавно підходимо до цієї норми, яка є в багатьох європейських країнах: у відвідувачів закладів громадського харчування мають мати або сертифікат про вакцинацію, або довідка про негативний ПЛР-тест. Це не буде запроваджено у Львові в найближчі дні, бо рівень вакцинації значно менший, ніж в інших країнах. Станом на сьогодні десь третина населення нашого міста вже провакцинована" − повідомив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у місті посилюють карантинні обмеження через ріст інфікованих на Covid-19. А з 18 жовтня школи Львова переведуть на дистанційне навчання.

Додамо, Львівщина має ознаки "помаранчевої" карантинної зони. З 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки, а на початку жовтня Андрій Садовий заявив, що у Львові спостерігається серйозне зростання захворюваності на Covid-19 та місто входить у "червону" зону карантину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.