Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Середа, 20 жовтня 2021, 12:12

Няньо Козицького судиться з нафтогазовими конкурентами

Максим Козицький

Фірма Зіновія Козицького подала до суду на "Нафтогаз контакт" щодо стягнення заборгованості у понад три мільйони гривень.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Львівської області від 6 липня 2021 року.

ТзОВ "Горизонти", власником якого є Зіновій Козицький, батько голови Львівської ОДА Максима Козицького, звернулася з позовом до суду про стягнення заборгованості у 3 295 772,65 грн у ТзОВ "Українська енергетична компанія "Нафтогаз контакт".

Суд прийняв позовну заяву та вирішив продовжити термін підготовчого провадження у справі.

"Продовжити строк підготовчого провадження у справі на тридцять днів, з наступного дня після закінчення шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі для вирішення спору" – йдеться у рішенні суду.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Українська енергетична компанія "Нафтогаз контакт" зареєстроване з 2016 року у Львові, займається видобуванням та торгівлею природним газом. Власниками компанії є мешканець Винник Андрій Грисьо та мешканці Івано-Франківщини Володимир Боднарчук і Степан Боднарчук.

Андрій Грисьо також є власником двох львівських фірм ТзОВ "Західгазбуріння" та ТзОВ "Західгруп", які займаються добуванням природного газу та торгівлею газом через місцеві трубопроводи.

Нагадаємо, Зіновій Козицький пов'язаний з 51 компанією Львівщини та власник групи компаній "Західнадрасервіс" (Івано-Франківська область), більшість із яких працюють у галузі зеленої енергетики. Крім цього, він вже володіє самбірським ТРО "Телефакт" та цьогоріч створив у Львові нове інформаційне агентство.

А у вересні цього року він придбав Дашавський завод композиційних матеріалів на Стрийщині.

Козицький опинився на 40 позиції у рейтингу топ-100 найбагатших українців у 2021 року. Статки Козицького оцінили у 297 млн дол.

Додамо, раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких", енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких" та велосипедні, аграрні й медійні апетити родини Козицьких в Україні у статті "Няньо та куплена коза-дереза".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.