Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ремонт вулиці Шевченка

Четвер, 21 жовтня 2021, 17:38

Скельна порода на вулиці Шевченка уповільнила турборежим Садового

ремонт вулиці Шевченка

Під час реконструкції одного з відрізків вулиці Шевченка виявили скельну породу ґрунту, що сповільнює ремонтні роботи.

У місті триває III етап реконструкції вул. Шевченка – ділянка від вул. Я. Мудрого до вул. Залізничної. Наразі роботи проходять на відрізку від вул. Залізничної до вул. Яцкова.

Як заявив міський голова Андрій Садовий, темп роботи сповільнює скельна порода ґрунту, яка залягає в напрямку прокладання колекторів. Тому за відсутності сильних морозів роботи не припинятимуть і взимку, -повідомила Львівська міськрада. 

"У проєкті не було передбачено, що тут залягають великі брили скельної породи, що розміщені в напрямку колектора. Тому, проєктант мав все опрацювати, а тому на цей час роботи призупинилися. Однак, максимальний обсяг робіт має бути зроблений цього року. Якби не ця скельна порода, то, можливо, ми б експериментували з цілодобовим режимом роботи, проте її роздовбування завдає багато шуму, тому працюємо лише весь світловий день, і якщо сильних морозів не буде, то не зупинятимемо роботи й взимку" – наголосив Садовий.

Зазначимо, протяжність всієї ділянки, яку необхідно відремонтувати, – 1 км 40 м. Її розділили на чотири відрізки: вул. Залізнична – вул. Єрошенка; вул. Єрошенка – вул. Яцкова; вул. Яцкова – вул. Бортнянського; вул. Бортнянського – вул. Я. Мудрого.

На всьому відрізку дороги підрядник має змонтувати 27 камер для колекторів, деякі з яких пролягатимуть на глибині 10 м. Для облаштування однієї камери потрібно приблизно два з половиною тижні.

Нагадаємо, у червні цього року розпочався III етап реконструкції вул. Шевченка, який передбачає проведення ремонтних робіт на ділянці від вул. Залізничної до вул. Ярослава Мудрого. Вартість робіт, які виконує компанія "Онур", складає 186,6 млн грн.

З січня 2020 року підрядна організація ТзОВ "Онур" розпочала капітальний ремонт вул. Шевченка на відрізку від вул. Залізничної до вул. Левандівської. Вартість робіт склала 89,6 млн грн

Як повідомляли Варіанти раніше, вздовж усієї вулиці Шевченка замість бруківки зроблять асфальтне покриття, змінять кількість смуг, дозволять двосторонній рух приватних авто, облаштують "розумні" світлофори, а також планують облаштувати кільце на перетині з вул. Левандівською.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.