Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

червона зона

Понеділок, 25 жовтня 2021, 12:47

З листопада Львів перебуватиме у червоній зоні – прогноз Садового

червона зона

За умов введення червоної зони у Львові діятимуть ті самі правила, що встановили попередньо з 1 листопада.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів про динаміку захворюваності на коронавірус у нашому місті та наголосив на можливості переходу Львова до червоної карантинної зони.

"Ми плавно входимо в червону зону і нема на то ради. Якщо подивитись навіть останні дані за ніч, то в наші міські лікарні поступило 56 нових хворих. І лише 6 пацієнтів було виписано. 19 людей померло. Це дуже сумна статистика і то при тому, що були вихідні. Як правило, в робочі дні більше пацієнтів поступає до медзакладів.

Я думаю, що ми будемо в червоній зоні і будуть діяти ті обмеження, які ми вже попередньо встановлювали з 1 листопада. Ймовірно, вони просто почнуть діяти скоріше. Ми очікуємо сьогодні на рішення державної комісії з питань ТЕБ і НС, яка має прийняти відповідне рішення. Якщо показники будуть передбачати червону зону, то нема варіантів. До прикладу, обласна інфекційна лікарня завантажена на 110%. По наших міських лікарнях на сьогодні завантаженість орієнтовно 53%. У нас є достатня кількість місць, ми маємо кисень, адже ще навесні почали закупляти кисневі станції і наші лікарні самостійно виробляють кисень", – сказав міський голова  Львова.

Нагадаємо, станом на ранок 25 жовтня, коронавірус на Львівщині зафіксували у 877 осіб.

Карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки, а з 18 жовтня у Львові посилили карантин: у школах запровадили канікули, а ринкам, ТРЦ та ресторанам дозволили працювати лише за наявності вакцинованих працівників.

Раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки, натомість в Україні з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.